ΕΛΛΑΔΑ

Κινεζική μαφία πίσω από τον φόνο 26χρονου στη Θεσσαλονίκη

κινεζική-μαφία-πίσω-από-τον-φόνο-26χρονο-230904

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών αρχών, η απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον ενός 26χρονου αλλοδαπού, τον Ιούνιο του 2013, στην περιοχή των Ξυλάδικων στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση κατηγορούνται τέσσερα μέλη συμμορίας, υπήκοοι Κίνας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρας εκβίασης κατά συρροή, της σύστασης συμμορίας, της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Στο πλαίσιο της δράσης τους, οι τέσσερις δράστες προσέγγισαν μια 23 αλλοδαπή, φίλη του 26χρονου θύματος, και απειλώντας τη σωματική της ακεραιότητα, της ζήτησαν 1.600 ευρώ προκειμένου να της επιτρέψουν να συνεχίσει να εργάζεται ως μασέρ λουομένων σε παραλία της Κατερίνης.

Στη συνέχεια, επικοινώνησαν με τον 26χρονο από τον οποίο αξίωσαν το ίδιο χρηματικό ποσό, όμως αυτός αρνήθηκε να το καταβάλει. Ξημερώματα της 28ης Ιουνίου του 2013, τρία από τα μέλη της ομάδας βρέθηκαν στη γειτονιά του 26χρονου στην περιοχή των Ξυλάδικων και ένας από αυτούς πυροβόλησε το θύμα τουλάχιστον τέσσερις φορές, τραυματίζοντας τον σοβαρά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας αξίωναν και σε άλλες περιπτώσεις χρηματικά ποσά από γυναίκες που εργάζονται ως μασέρ στην παραλία της Κατερίνης, ενώ σε μια περίπτωση τραυμάτισαν μία από αυτές στο πρόσωπο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου