ΕΛΛΑΔΑ

Σπανός: Όταν αναφερόμουν σε «ψάρεμα» μιλούσα κυριολεκτικά και όχι για λαθρεμπόριο καυσίμων

σπανός-όταν-αναφερόμουν-σε-ψάρεμα-μ-234257

Ο προφυλακισμένος πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ υποστήριξε ενώπιον ανακριτή και εισγαγελέα ότι όντως πήγαινε συχνά για ψάρεμα το οποίο είναι το χόμπι του

Κατηγορηματικά αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ο προφυλακισμένος για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων, πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός. Ο κ. Σπανός υποστήριξε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα ότι όλα γίνονταν νομότυπα, ενώ δήλωσε ότι θα στραφεί νομικά κατά των οδηγών βυτιοφόρων που έβλαωαν το όνομα της εταιρείας του.

Στις επίμονες ερωτήσεις του ανακριτή σχετικά με τα όσα ακούγονται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του, όπου γίνεται λόγος για ψάρεμα, που κατά τις Αρχές είναι συνθηματική ορολογία, ο κ. Σπανός, σύμφωνα με το Έθνος, απάντησε:

Σπανός: Έχω ανθρώπινες φιλικές σχέσεις με τον κ. Βογιατζή. Στο παρελθόν έχω πάει μαζί του και με τον υπάλληλο μου Γεώργιο Ρηγάκη για ψάρεμα. Και αφορούσε τόπους για ψάρεμα, διότι δύο χόμπι έχω, το ποδόσφαιρο και το ψάρεμα.
Ανακριτής: Όταν λέγατε ότι «σήμερα οι φίλοι μας θα πάνε για ψάρεμα να δοκιμάσουν τη μηχανή…» σε τι αναφερόσασταν;
Σπανός: Γνωρίζω ότι, έχει, λόγω της εργασίας του, ιδιαίτερο φόρτο, στο τέλος της ημέρας, αν ήθελα να πάμε για ψάρεμα, μετά το τέλος της εργασίας του το μεσημέρι.
Ανακριτής: Ποιοι είναι αυτοί οι τόποι που αναφέρεται ο Βογιατζής;
Σπανός: Υποθέτω ότι, εννοεί τόπους για ψάρεμα.
Ανακριτής: Συνήθως με τι καιρό ψαρεύετε;
Σπανός: Να μην έχει κακοκαιρία.

Σε άλλο σημείο ο κ. Σπανός αναρωτήθηκε: «Αφού οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο, για ποιο λόγο δεν προσπάθησαν να επαληθεύσουν όσα άκουγαν; Γιατί δεν προσπάθησαν να επέμβουν στην περίπτωση που άκουγαν για τις περίφημες δήθεν επιστροφές των οδηγών στην εταιρεία, να καταλάβουν το βυτιοφόρο κατά την είσοδό του ή αμέσως μετά, ώστε να διαπιστώσουν αν πρόκειται για νόμιμη επιστροφή ή όχι;»

Στριμωγμένος από τις ερωτήσεις του ανακριτή βρέθηκε στη διάρκεια της απολογίας του ο προφυλακισμένος υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ, Εμμανουήλ Χατζόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι γνωρίζει τον κ. Σπανό μόνο ως εκπρόσωπο του ΣΕΠΕ και καμία άλλη σχέση δεν είχε μαζί του, ενώ ερωτώμενος για τη σημασία των φράσεων από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του, που θεωρούνται συνθηματικές, απάντησε: « Παστό είναι ένα δεματάκι είχα φέρει από την Τήνο, όπου έχω αποκτήσει ένα σπίτι από κληρονομιά της θείας μου, για την ανέγερση του οποίου πούλησα ένα άλλο σπίτι που είχα στον Πειραιά το 1994. Το παστό ήταν ένα δεματάκι κατηγορίας αλλαντικού που λέγεται λούζα και είναι τπιο φημισμένο αλλαντικό της Τήνου».
Ανακριτής: Tι εννοείτε όταν λέτε «πάνε Πετράλωνα, ΣΔΟΕ, και μετρολογία, εντάξει;».

Χατζόπουλος: Σε συζητήσεις με τον κ. Αναστασόπουλο, ως φίλος και μόνο, τον συμβούλευα να μην έχει υπερβολικά χαμηλές τιμές, διότι έτσι θα ήταν στοχοποιημένος από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δεν υπήρχε συγκεκριμένη πληροφορία με ημερομηνία. Απλά ήξερα ότι θα έβγαιναν έλεγχοι από ΣΔΟΕ και Μετρολογία, χωρίς να ξέρω το χρόνο, τα πρόσωπα που θα έκαναν τον έλεγχο, απλά από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που υπήρχε στην υπηρεσία ότι, θα ελεγχθούν τα μαγαζιά, που πουλούσαν φθηνά. Ήταν μια προειδοποίηση».

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου