ΕΛΛΑΔΑ

Νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Βασίλης Αλεξανδρής

νέος-πρόεδρος-του-δσα-ο-βασίλης-αλεξαν-241578

Ο Βασίλης Αλεξανδρής θα είναι πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την επόμενη τετραετία, καθώς στο δεύτερο γύρο των εκλογών έλαβε ποσοστό 70,67% (5.755 σταυροί), ενώ ο αντίπαλός του Γιάννης Αδαμόπουλος έλαβε ποσοστό 29,33% (2.388 σταυροί).

«Αν το αποτέλεσμα αυτό χρεωθεί σε πρόσωπα, θα είναι ηθελημένη παρερμηνεία της γνήσιας βούλησης των δικηγόρων. Δεν είναι ημέρα αποτίμησης, σφαλμάτων και λαθών. Ειναι ημέρα κορύφωσης της απόφασης των δικηγόρων να αλλάξουν κεφάλαιο, να πάνε σε άλλη εποχή» είπε ο κ. Αλεξανδρής.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Αδαμόπουλος ανέφερε ότι «η δικηγορική κοινότητα της Αθήνας αποφάσισε σήμερα πλειοψηφικά, εκλέγοντας στην προεδρία του ΔΣΑ τον κ. Αλεξανδρή. Η ετυμηγορία της είναι σεβαστή. Συγχαίρω τον νέο πρόεδρο και του εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στα καθήκοντά του για το συμφέρον της δικηγορίας.»

Ο προερχόμενος από τη ΝΔ Νίκος Βαλεργάκης επανεξελέγη οριακά στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών τής απερχόμενης αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), Γιάννας Παναγοπούλου.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΘ απέσπασε 1.413 ψήφους (50,77%) έναντι 1.370 ψήφων (49,23%) που έλαβε η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, αλλά κατερχόμενη ως ανεξάρτητη σε αυτές τις εκλογές, Γιάννα Παναγοπούλου.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου