ΕΛΛΑΔΑ

Χειμωνιάτικος καιρός μέχρι την Παρασκευή

χειμωνιάτικος-καιρός-μέχρι-την-παρασ-250818

Περισσότερο χειμώνα παρά άνοιξη θα θυμίζει ο καιρός αυτήν την εβδομάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τα χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά και τους ισχυρούς βοριάδες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βορειανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια και χιόνια στην Πάρνηθα (περίπου πάνω από τα 800 μέτρα)

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια του νομού 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές η χιονόνερο και χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Στην σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο Τρίτη προβλέπονται στα βόρεια νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά. Χιόνια θα πέσουν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς καταιγίδες στα νότια θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Χιονιά στα ορεινά και τα ημιορεινά της κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη στα ανατολικά και νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες σε κεντρικά και βόρεια.

Την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ανατολικά και νότια θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά με παγετό τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 5 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου