ΕΛΛΑΔΑ

Εριχναν επικίνδυνα απόβλητα

εριχναν-επικίνδυνα-απόβλητα-262202

Ακόμη ένα κρούσμα απόρριψης επικίνδυνων αποβλήτων σε χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, εντόπισε την περασμένη Πέμπτη η ΕΛ.ΑΣ.

Δύο άτομα, ηλικίας 38 και 49 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί προστασίας του Περιβάλλοντος. Για την ίδια υπόθεση αναζητείται και μία 37χρονη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 38χρονος είναι ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να αποθέτει στον χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, νοσοκομειακά απόβλητα αναμεμειγμένα με αστικά απόβλητα, τα οποία προέρχονταν από το ιδιωτικό νοσοκομείο «Ευρωκλινική». Στον χώρο του ΧΥΤΑ είχε μεταβεί κλιμάκιο αστυνομικών της υπηρεσίας ώστε να πραγματοποιήσει αυτοψία και περιβαλλοντικό έλεγχο στα απορρίμματα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το ύποπτο φορτηγό και κάλεσαν και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συνδράμουν στην αυτοψία.

Ελεγχος

Κατά τον δειγματοληπτικό έλεγχο που έκαναν στα απορρίμματα που μετέφερε το φορτηγό διαπιστώθηκε ότι σακούλες που έφεραν τα διακριτικά της «Ευρωκλινικής», οι οποίες περιείχαν νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες και γάζες με αίμα, συσκευασίες ορών, φιαλίδια με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.ά.), τα οποία χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης, πετιόνταν στον ΧΥΤΑ.

Ο οδηγός οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη ο 49χρονος ιδιοκτήτης του φορτηγού, ενώ αναζητείται η 37χρονη υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρισης των αποβλήτων του ιδιωτικού νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά να απορρίπτονται μαζί με τα οικιακά απορρίμματα τα νοσοκομειακά απόβλητα, τα οποία πρέπει να οδηγούνται για επεξεργασία αδρανοποίησης υλικού σε ειδικές μονάδες.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου