ΕΛΛΑΔΑ

Ρώμη: Εγκαίνια έκθεσης για την Αρχαία Ελλάδα παρουσία Παπούλια

ρώμη-εγκαίνια-έκθεσης-για-την-αρχαία-ε-280747

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Καρολος Παπούλιας, και ο Ιταλός ομόλογός του, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, εγκαινίασαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο την έκθεση «Κλασσική εποχή και Ευρώπη. Το πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας».

Την έκθεση συνθέτουν 25 εκθέματα από τον αρχαίο ελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό, αλλά και έργα καλλιτεχνών από τη σύγχρονη Ελλάδα.

Ο Κάρολος Παπούλιας ξεναγήθηκε στην έκθεση μαζί με τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, από τον επιμελητή της, καθηγητή Λουί Γκοντάρ. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν οι Υπουργοί Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, και Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Κυρηνάλιο μέγαρο, ξεκινά από τα κυκλαδίτικα ειδώλια και φτάνει μέχρι τα έργα του Κωνσταντίνου Παρθένη και του Γιάννη Μόραλη.

«Το ενδιαφέρον των Ιταλών και ξένων μέσων ενημέρωσης είναι τεράστιο. Κάτι που αποδεικνύεται και από την παρουσία 130 δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε στην Αιώνια Πόλη» τόνισε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου