Προς έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για το βασανισμό του βαρυποινίτη

Τελευταία ενημέρωση: 2014-04-01, 11:46:41
Προς έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για το βασανισμό του βαρυποινίτη

Εντάλματα σύλληψης αναμένεται να εκδοθούν εντός της ημέρας από τον ανακριτή της Άμφισσας που χειρίζεται την ερευνά για το θάνατο του αλβανού βαρυποινίτη Ι.Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, από τις έρευνες που διενεργεί το τμήμα Eσωτερικών Yποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν επιβεβαιωμένα και επιβαρυντικά στοιχεία, κατά σωφρονιστικών υπάλληλων των φυλάκων Νιγρίτας, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε άγριο ξυλοδαρμό του κρατουμένου αμέσως μετά τη μεταγωγή του στις φύλακες.

 

Καταγγελία για βασανισμό και στη Νιγρίτα

Στο Διαδίκτυο δημοσιεύτηκε επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων χαρακτηρίζεται ο δολοφονηθείς από τον Ιλί Καρέλι, υπαρχιφύλακας των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργος Τσιρώνης, «βασανιστής» και υποστηρίζεται ότι ο βαρυποινίτης «ξυλοκοπήθηκε και στις φυλακές Νιγρίτας».

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Μετά το επεισόδιο στις φυλακές Μαλανδρίνου με το θάνατο του βασανιστή υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη, ο Ιλία Καρέλι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες. Μετά το πέρας της ανάκρισης στις 27 Μαρτίου μεταφέρθηκε άμεσα στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

»Ο συγκρατούμενος μας έτοιμος να δεχθεί τις συνέπειες του νόμου και να του επιβληθεί ποινή για το αδίκημα το οποίο έκανε δικάστηκε ήδη σε θάνατο χωρίς να πάει δικαστήριο και είναι ήδη νεκρός.

»Η δολοφονία έγινε άμεσα και με επαγγελματική ακρίβεια. Ο Ιλία Καρέλι χώρια τους μώλωπες είχε και τρύπες στο σώμα του, μια στο χέρι και μια στη περιοχή του στέρνου, οι οποίες φέρεται να έγιναν με αιχμηρό αντικείμενο πράγμα το οποίο δεν έχει δημοσιευθεί.

»Εμείς θέλουμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του όπως έγινε και με τον υπαρχιφύλακα. Επίσης ζητάμε να δωθούν στη δημοσιότητα όλες οι φωτογραφίες από τη στιγμή που εισήλθε στη φυλακή Νιγρίτας. Να βρεθούν οι υπεύθυνοι του ξυλοδαρμού και να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του όπως θα καταδικαζόταν κι εκείνος.

»Από νέα στοιχεία που κυκλοφορήσανε από έναν εξωτερικό φρουρό και διάφορους εργαζόμενους κρατούμενους, στο χώρο εισερχομένων υπάρχουν ακόμα και τώρα κηλίδες αίματος και φαίνεται πλέον καθαρά ότι ο Ιλία Καρέλι ξυλοκοπήθηκε ΚΑΙ στις φυλακές Νιγρίτας. Το μόνο που ζητάμε είναι η δικαιοσύνη και όχι φασιστικές ενέργειες σε στύλ βεντέτας. Είμαστε εδώ και θα σταθούμε αντιμέτωποι σε ότι θέλει να σταματήσει να ακούγεται η φωνή μας. Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι πέρα από κάθε εθνικότητα και να αντισταθούμε στη χούντα που επικρατεί εδώ και καιρό».

Η επιστολή υπογράφεται ως «οι κρατούμενοι από τις πτέρυγες Β1, Β2, Γ1, Γ2 των φυλακών Νιγρίτας».

Από την πλευρά του πρόεδρος εξωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Αθανάσιος Τούσιος, αμφισβητεί την προέλευση επιστολής.

Όπως εξηγεί, τις Κυριακές δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στους κρατουμένους, ενώ τη Δευτέρα ήταν σε επιφυλακή και όλοι οι υπάλληλοι.

Επισημαίνει, δε, ότι οι κρατούμενοι των φυλακών δεν μπορούν να έχουν καμιά πρόσβαση στο Διαδίκτυο, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=