Εκοψαν μέχρι και... τη σκυλοτροφή των σκυλιών του λιμενικού!

Τελευταία ενημέρωση: 2014-04-01, 19:49:30
Εκοψαν μέχρι και... τη σκυλοτροφή των σκυλιών του λιμενικού!

Το επίδομα συντήρησης και διατροφής των Κ-9 φαίνεται πως είναι ένα ακόμη επίδομα που έχει πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, καθώς οι δικαιούχοι το αναμένουν περισσότερο από δύο χρόνια, από το κράτος. Κι όμως οι Κ-9 έχουν επιδείξει σημαντικές επιτυχίες κατά της εγκληματικότητας.

Ποιοι είναι όμως οι Κ-9; Αυτήν τη φορά το επίδομα αφορά τους αστυνομικούς σκύλους του Λιμενικού Σώματος, η πλειονότητα των οποίων είναι βελγικά ποιμενικά τύπου Malinois τα οποία έχουν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα για να εντοπίζουν ναρκωτικές ουσίες και να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του κλιμακίου Κ-9, το οποίο ανήκει στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Μαζί με τους συνοδούς τους έχουν πάρει φύλλο πορείας και υπηρετούν σε διάφορα λιμάνια της Επικράτειας, με σκοπό την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Η συντήρηση, η φροντίδα της υγείας και της εκπαίδευσης ενός τέτοιου ζώου πρέπει να είναι προσεγμένη και άρα δαπανηρή γι΄ αυτό και τα έξοδα αυτά καθορίζονται κάθε φορά με κοινή υπουργική απόφαση. Όπως όμως προκύπτει από ερώτηση που έχει κατατεθεί στη Βουλή, οι συνοδοί Κ-9 του Λιμενικού Σώματος περιμένουν από το 2012 έως και σήμερα το επίδομα συντήρησης και διατροφής των σκύλων με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο ήδη βεβαρημένος οικογενειακός τους προϋπολογισμός.

Ο βελγικός ποιμενικός Malinois έχει το παρατσούκλι «η Φεράρι των σκύλων» λόγω των αθλητικών του ικανοτήτων, του θάρρους, της εξυπνάδας και της απόλυτης αφοσίωσής του στο αφεντικό του.

ΑΜΠΕ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=