Αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος για τους κατηγορούμενους Energa - Hellas Power

Τελευταία ενημέρωση: 2014-04-03, 20:03:44
Αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος για τους κατηγορούμενους Energa - Hellas Power

Σε νέα κρίση από το Συμβούλιο Εφετών οδηγείται η υπόθεση Εnerga - Hellas Power μετά την αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών 19 στελέχη των εταιρειών. Οι 19 αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα οι οποίες επισύρουν ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης.

Μετά από αίτηση ενός εκ των εμπλεκομένων, του Άρη Φλώρου, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά του υπ΄ αριθμ. 365/2014 παραπεμπτικού βουλεύματος, καθώς διαπίστωσε, μεταξύ των άλλων, έλλειψη αιτιολογίας και εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου, ασάφειες, αοριστίες και αντιφατικές παραδοχές ως προς τη σχέση εντολής για την προμήθεια ρεύματος και τη λειτουργία των εταιρειών αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι με το βούλευμα οι 19 από τους 25 εμπλεκόμενους στην υπόθεση παραπέμφθηκαν να δικαστούν για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο επίμαχες εταιρείες ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας («χαράτσι») για λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία η οποία εκτιμάται στα 270 εκατομμύρια ευρώ.

iefimerida.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=