ΕΛΛΑΔΑ

Ποιους υποψηφίους κατεβάζει το Ποτάμι

ποιους-υποψηφίους-κατεβάζει-το-ποτάμ-295165

Με τη δύναμη, τη θέληση και την ορμή του Ποταμιού «να παλέψουν για αλλαγές τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στην Αθήνα» προσέρχονται στην «αρένα» της πολιτικής αντιπαράθεσης και της σύγκρουσης, όπως δηλώνει το κόμμα τους, οι 22 υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Οι υποψήφιοί μας μοιράζονται κοινές αρχές και αξίες. Είναι άνθρωποι της δράσης και έχουν διακριθεί για το έργο τους, τη γνώση τους και τις ικανότητές τους. Πολίτες που πιστεύουν σε μια δίκαιη Ευρώπη», υποστηρίζει το Ποτάμι και ενημερώνει ότι οι υπόλοιποι 20 υποψήφιοι θα ανακοινωθούν, αφού μελετηθούν οι συγκεκριμένες προτάσεις που κάνουν οι πολίτες μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος.

Τα ονόματα και το πορτρέτο των περισσότερων από τους 22 υποψηφίους, που είχε παρουσιάσει μία εβδομάδα πριν το «Εθνος», δεν αφορούν εξαιρετικά δημοφιλείς περιπτώσεις, αλλά παραπέμπουν σε ανθρώπους με επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση – αρκετοί από αυτούς είχαν εμφανιστεί στο πρόσφατο παρελθόν στους «Πρωταγωνιστές», στην γνωστή εκπομπή που εγκατέλειψε ο Στ. Θεοδωράκης για την κάθοδο στις ευρωεκλογές ως αρχηγός του νέου κόμματος.

Ποιοι είναι οι 22 υποψήφιοι; Ανάμεσά τους είναι ο Μίλτος Κύρκος,γιος του αείμνηστου Λεωνίδα Κύρκου, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα σύμβουλος στις Βρυξέλλες του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σπύρου Δανέλλη που δεν διεκδικεί την επανεκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο. Υποψήφιος είναι ο Γιώργος Γραμματικάκης, ο οποίος έχει εκλεγεί δύο φορές πρύτανης και είναι φυσικός, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Από τους «58»

Ο κ. Γραμματικάκης ήταν ένας από τους «58» που υπέγραψαν την Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση και συνένωση της Κεντροαριστεράς – στον ίδιο πολιτικό χώρο κινείται και ο Σταύρος Τσακυράκης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου. Στους 22 είναι και οι: Κώστας Αργυρός (δημοσιογράφος, με έμφαση τα τελευταία χρόνια στο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ), Περικλής Βαλλιάνος (καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας), Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα (έχει εταιρεία κρασιού στην Καλαμπάκα με εξαγωγική δραστηριότητα σε Αυστρία, Γερμανία κ.ά.), Νικόλας Γιατρομανωλάκης (επικοινωνιολόγος, στενός συνεργάτης του κ. Θεοδωράκη τον οποίο θα συνοδεύσει στο πρώτο ταξίδι του ως αρχηγού στις Βρυξέλλες), Μαρία Δημητρίου (επιμελήτρια Κοινωνικής Πρόνοιας, Ελληνίδα Ρομά), Παύλος Ελευθεριάδης (συνταγματολόγος), Αννα Ευφραιμίδου-Παπασταύρου (ογκολόγος-παθολόγος), Σπ. Καχριμάνης (γεωργός), Βάσω Κιντή (καθηγήτρια Φιλοσοφικής στην Αθήνα), Δ. Κοντοπίδης (ακτιβιστής για την προάσπιση των ασθενών, πάσχοντας ο ίδιος από κυστική ίνωση), Δ. Κουρέτας (καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας), Αννα Λυδάκη (καθηγήτρια στο Πάντειο), Γιώργος Μαυρωτάς (Ολυμπιονίκης), Γιούλη Μενουδάκου (συντονίστρια στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων), Αναστασία Μήλιου (θαλάσσια βιολόγος), Νίκος Ορφανός (ηθοποιός), Θανάσης Σκόκος (κατασκευαστής), Φανή Σπυριδάκη (ηθοποιός, μεταφράστρια κ.ά.), Χριστίνα Ταχιάου (δημοσιογράφος).

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου