Συμφωνίες πολλών δισ. δολαρίων αποφάσισαν Novartis - GlaxoSmithKline

Τελευταία ενημέρωση: 2014-04-22, 13:14:58
Συμφωνίες πολλών δισ. δολαρίων αποφάσισαν Novartis - GlaxoSmithKline

Σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της προχωρεί η ελβετική εταιρεία Novartis, καθώς ανταλλάσσει ορισμένες από αυτές με την φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline και εκχωρεί τη δραστηριότητά της για τη θεραπεία ζώων στην εταιρεία Eli Lilly, με συμφωνίες ύψους πολλών δισ. δολαρίων, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Συμφωνίες πολλών δισ. δολαρίων αποφάσισαν Novartis - GlaxoSmithKline
Οι αποφάσεις, που ανακοινώθηκαν σήμερα, είναι το αποτέλεσμα μίας ευρέως αναμενόμενης αναθεώρησης της λειτουργίας της εταιρείας. Ο Διευθύνων Σύμβουλός της Τζο Χιμένεθ δήλωσε ότι οι αλλαγές θα επικεντρώσουν την εταιρεία σε καινοτόμες δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο. «Βελτιώνουν επίσης την οικονομική ισχύ μας και αναμένεται να ενισχύουν τους ρυθμούς ανάπτυξής μας και τα περιθώρια άμεσα», δήλωσε.

Η Novartis ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αποκτήσει τα αντικαρκινικά προϊόντα της GSK έναντι 14,5 δισ. δολαρίων, ενώ θα εκχωρήσει στην GSK τα εμβόλιά της, εκτός από το αντιγριπικό, έναντι του ποσού των 7,1 δισ. δολαρίων συν τα δικαιώματα χρήσης. Σε μία άλλη ανακοίνωσή της, η Novartis ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εκχωρήσει τη δραστηριότητά της για τη θεραπεία ζώων στην Eli Lilly έναντι 5,4 δισ. δολαρίων.

Οι συμφωνίες σηματοδοτούν μία μεγάλης κλίμακας αναδιοργάνωση και για την GSK, η οποία πρόκειται να επιστρέψει 4 δισ. στερλίνες στις μετόχους της μετά τις αλλαγές. Η GSK θα είναι επικεφαλής στη διοίκηση μίας μελλοντικής κοινής επιχείρησης με τη Novartis για την υγεία των καταναλωτών, αλλά θα αποποιηθεί στην πραγματικότητα των φιλοδοξιών της να είναι στην παγκόσμια πρωτοκαθεδρία όσον αφορά τα ογκολογικά προϊόντα. H GSK ανακοίνωσε ότι στο μέλλον θα έχει μία ισορροπημένη επιχείρηση, με επίκεντρο την υγεία των καταναλωτών, τα εμβόλια, τα φάρμακα για το αναπνευστικό και το Aids, που συνολικά θα αποτελούν περίπου το 70% των εσόδων της.

ethnos.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=