ΕΛΛΑΔΑ

Χρήση LNG στην ακτοπλοΐα προτείνει το υπουργείο Ναυτιλίας

χρήση-lng-στην-ακτοπλοΐα-προτείνει-το-υπ-319211

Θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στη χρήση του LNG από τα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς πιστεύουμε ότι η χρήση του θα συμβάλλει στη μείωση του λειτουργικού κόστους της ακτοπλοΐας τονώνοντας την ανταγωνιστικότητά της, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά το πέρας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, στο υπουργείο Ναυτιλίας με αυτό το θέμα.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν φορείς της ακτοπλοΐας και παράγοντες εμπλεκόμενοι στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου. Από την πλευρά του υπουργείου συμμετείχαν, πέραν του υπουργού, εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων διευθύνσεών του, ενώ από τον ιδιωτικό τομέα συμμετείχαν θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι από επιχειρήσεις της ακτοπλοΐας, εκπρόσωποι από την Τράπεζα Πειραιώς, του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της Poseidon Med, της Qatar Energy και του Ομίλου Κοπελούζου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η βούληση όλων των συμμετεχόντων για την προώθηση της χρήσης του LNG στα πλοία της ακτοπλοΐας, συζητήθηκαν θέματα χρηματοδότησης, ενώ τέθηκε ως κεντρικός στόχος μέσα στην επόμενη διετία ένα πλοίο της ακτοπλοΐας να χρησιμοποιεί LNG.

«Σήμερα είχαμε μία σημαντική σύσκεψη για τη χρήση του LNG από τα πλοία της ακτοπλοΐας. Εμείς θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι σε αυτό θέμα, καθώς πιστεύουμε ότι η χρήση του θα συμβάλλει στη μείωση του λειτουργικού κόστους της ακτοπλοΐας τονώνοντας την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ακτοπλοΐας με ευεργετικές επιδράσεις για τον καταναλωτή, αλλά και στην εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή στρατηγική για μείωση της εκπομπής ρύπων και χρήση καυσίμων φιλικών προς το περιβάλλον.

Παράλληλα συνάδει με την Εθνική Στρατηγική Ενέργειας και την αξιοποίηση των αγωγών Φυσικού Αερίου. Από την πλευρά του Υπουργείου υπάρχει η πολιτική βούληση να διευκολυνθεί αυτή η διαδικασία, μειώνοντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια και συντονίζοντας τις διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμόδιων φορέων», σχολίασε μετά το πέρας της σύσκεψης ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου