ΕΛΛΑΔΑ

Και άλλον μαθητή είχε απειλήσει ο χρυσαυγίτης που μαχαίρωσε το 17χρονο

και-άλλον-μαθητή-είχε-απειλήσει-ο-χρυσ-320978

Συμμαθητής του 17χρονου που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από φερόμενο μέλος της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στο δικαστήριο ότι παλαιότερα είχε δεχθεί και ο ίδιος απειλές από τον κατηγορούμενο.

Ο μαθητής κατέθεσε ότι πριν από τα Χριστούγεννα είδε τον κατηγορούμενο και την κοπέλα του να ζωγραφίζουν σβάστικες στον τοίχο. Όταν ο ίδιος μίλησε στην κοπέλα, εκείνη έστειλε μήνυμα στο φίλο της, ο οποίος τελικά τον απείλησε με μαχαίρι.

«Τη γλίτωσα επειδή είχα ζητήσει συγγνώμη… θα μπορούσα να ήμουν εγώ στην θέση του θύματος» είπε χαρακτηριστικά ο μαθητής.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για την επίθεση, ο οποίος είπε ότι ο κατηγορούμενος του είχε πει ότι «ανήκει στην Χρυσή Αυγή αλλά δεν ασχολείται».

Ο αστυνομικός ανέφερε ακόμα ότι στην κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν όπλα και μπλουζάκια με εθνικιστικά μηνύματα. Σύμφωνα με όσα είχαν πει τότε στην αστυνομία οι γονείς του κατηγορουμένου, μια καραμπίνα που είχε εντοπιστεί στο πατάρι ανήκε στον πατέρα του που εργαζόταν στα ΕΚΑΜ, ενώ μια σιδηρογροθιά ανήκε στη μητέρα του η οποία εργαζόταν σε εταιρία σεκιούριτι.

Για συναυτουργία στην επίθεση με μαχαίρι κατηγορείται ένας ακόμα νεαρός, ο οποίος όμως ήταν ανήλικος κατά το χρόνο τέλεσης του αδικήματος και η δικογραφία του παραπέμφθηκε σε δικαστήριο ανηλίκων.

Η δίκη του βασικού κατηγορούμενου θα συνεχιστεί στις 30 Απριλίου.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου