ΕΛΛΑΔΑ

Κουβέλης: Η συνάντηση με τον Παπανδρέου δεν κρύβει τίποτα από κάτω

κουβέλης-η-συνάντηση-με-τον-παπανδρέο-324377

«Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον για προσχώρηση στη ΔΗΜΑΡ» ξεκαθαρίζει ο Φώτης Κουβέλης, με αφορμή την κοινή τους εμφάνιση στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά την ερχόμενη Δευτέρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι «η συνάντηση αυτή δεν έχει τίποτα από κάτω» και υπογραμμίζει ότι το κόμμα του «δεν είναι κανενός κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Προσθέτει, ωστόσο, ότι «καταγράφεται μια εικόνα», όταν ο κ. Παπανδρέου επιλέγει να παρουσιάσει ένα βιβλίο πρώην συνεργάτιδάς του.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Κουβέλης χαρακτηρίζει μονόδρομο για τη χώρα τις κυβερνήσεις συνεργασίας, σπεύδοντας, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει σε μια κυβέρνηση, όπως η σημερινή «που επιμένει πεισματικά σε ένα πολιτικό και οικονομικό μείγμα αποτυχημένο και επικίνδυνο».

Υποστηρίζει ότι το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου δεν έχει διάθεση να εγκαταλείψει το δρόμο που ακολουθεί, ενώ δείχνει να θεωρεί δρομολογημένη τη λήψη νέων μέτρων μετά τις ευρωεκλογές.

«Το κλίμα που διαμορφώθηκε από τα ίδια τα στελέχη της τρόικας δεν πείθει ότι αφήσαμε πίσω τα χειρότερα. Όσα επίκεινται μετά τις εκλογές για τα εργασιακά-απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, κατάργηση τριετιών κλπ κινούνται στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση» τονίζει.

Μάλιστα ο κ. Κουβέλης σπεύδει να προβλέψει ότι δύσκολα θα αποφευχθεί η διεξαγωγή εθνικών εκλογών εντός του 2014.

«Είναι φανερό ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό τοπίο. Δεν επιθυμώ να μελλοντολογήσω, σπεύδω ωστόσο να εκτιμήσω ότι δύσκολα η χώρα θα αποφύγει τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών μέσα στο 2014» τονίζει.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου