ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βενιζέλος απαντάει στον Παπανδρέου: Τι γύρευες στη Λάρισα, εσύ ένας Υδραίος;

ο-βενιζέλος-απαντάει-στον-παπανδρέου-326886

Απάντηση στα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζοντας πως το διακύβευμα ουσιαστικά είναι η Ελιά. Μάλιστα σχολίαζε την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να παρουσιάσει το βιβλίο της Μαριλενας Κοππά με ένα στίχος από το ποίημα Μπολιβάρ του Νίκου Εγγονόπουλου. Χαρακτηριστικά ρώτησε με νόημα τους δημοσιογράφους «…στρατηγέ τι ζητούσες στη Λάρισα συ ένας Υδραίος;».

Με αυτόν τον τρόπο ο κ.Βενιζέλος ήθελε να στείλει μήνυμα τον πρώην πρωθυπουργό πως έκανε λάθος που πήγε στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ, στην παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά και να κάνει πολιτική παρέμβαση.

Μάλιστα απαντώντας στα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμμετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά να μη γίνεται «ουρά» κανενός, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως το διακύβευμα ουσιαστικά είναι η Ελιά.

«Στοίχημα ευρωεκλογών είναι η κυβερνητική σταθερότητα και στοίχημα σταθερότητας είναι η Ελιά», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συμπλήρωσε πως «μετά τις εκλογές πρέπει να πιεστούν όλοι όσοι κινούνται στη σοσιαλδημοκρατία να έλθουν στην Ελιά. Η παράταξη μετά τις εκλογές θα οδηγηθεί σε πλήρη συνεργασία, είναι κρίμα για την παράταξη να δίνει την εικόνα της εσωτερικής αμφισημίας». Πρόσθεσε δε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται ούτε υποστέλλει τις σημαίες του».

Ο Παπανδρέου ήθελε συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως η παρούσα κυβερνητική λύση προέκυψε μετά από μια διαδικασία πιο επώδυνη. Θύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση είχε αναζητήσει κυβερνητική συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία από τον Ιούνιο του 2011. Τελικά, η συνεργασία επιτεύχθηκε το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ. Ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε πόσο πιο προοδευτικό ήταν το κυβερνητικό σχήμα του 2011 από αυτό που προέκυψε μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Ας σημειωθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ νωρίτερα σήμερα είχε δηλώσει ότι «το ΠΑΣΟΚ που χρειάζεται η χώρα είναι το ΠΑΣΟΚ που πρωτοστατεί στην πρόοδο, ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις. Δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα της δεξιάς ή της αριστεράς συντήρησης», βάλλοντας ευθέως εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ το οποίο συνεργάζεται με τη ΝΔ στην διακυβέρνηση της χώρας.

Χαρακτήρισε «αστεία» την εμφάνιση και τις δηλώσεις Παπανδρέου

Ο κ.Βενιζέλος απαντώντας αν τον ενόχλησε η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού: «Όχι δε με ενοχλεί τίποτα, εμείς κοιτάμε το έθνος, τον τόπο, την οικονομία και τους πολίτες, όλα τ’ άλλα είναι αστεία».

Το λάθος του Παπανδρέου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επίσης τόνισε πως κατά την άποψή του ήταν εσφαλμένη η επιλογή του 2010 “να σηκώσουμε μόνοι το δυσανάλογο βάρος” του μνημονίου και θύμισε την πρότασή του να ψηφιζόταν τότε το πρώτο μνημόνιο από 180 βουλευτές.

Ορισμένους τους τρελαίνει πραγματικά ότι βγαίνουμε από την κρίση
Είπε, επίσης, πως ανεξάρτητα από τι λέει ο καθένας, μετά θα επιχειρηθούν ερμηνείες που θα παρεμποδίσουν τη χώρα, που θέλουν νέα μέτρα, που θέλουν να δουν τη χώρα να ταπεινώνεται. “Δεν θα γίνει” είπε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε πως αυτό ακριβώς είναι που ορισμένους τους τρελαίνει πραγματικά.

Εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι ακροδεξιοί σύμμαχοί του -αυτοί ως δήθεν πόλος αντιμνημονιακός- μιλούσαν για εκλογές-δημοψήφισμα.

Ανέφερε πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να διαχειριστούν τίποτα, όπως για παράδειγμα όταν ανοίγουν θέματα εξωτερικής πολιτικής, είτε δεν έχουν πει τίποτα, είτε λένε αντιφατικά πράγματα, είτε εμφανίζουν την εικόνα εσωτερικού μετώπου που είναι ανελέητο και μπορεί να οδηγήσει αυτό το συνονθύλευμα σε μια διάλυση.

Είπε επίσης πως οι πιο σκληροί κύκλοι του ΔΝΤ, τα πιο σκληρά γερμανικά ινστιτούτα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ακροδεξιοί συνεταίροι του κλαίνε και ολοφύρονται όταν καταλαβαίνουν πως δεν χρειαζόμαστε ένα νέο δάνειο και ένα νέο μνημόνιο.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου