ΕΛΛΑΔΑ

Χαμηλοί τόνοι για την τρομοκρατία στην Ελλάδα

χαμηλοί-τόνοι-για-την-τρομοκρατία-στη-331511

Εξαιρετικά χαμηλούς τόνους κρατά η αμερικανική κυβέρνηση για την «αναβίωση» της εσωτερικής τρομοκρατίας στην Ελλάδα, ενώ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και συνεργάζεται με την Αθήνα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Οι αμερικανικές αρχές εκφράζουν «βαθύτατη ανησυχία» για τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα και την επανεμφάνιση φαινομένων που είχαν εκλείψει

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ρωτήθηκε από το «Εθνος», με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για τη διεθνή τρομοκρατία, δήλωσε τα εξής: «Οπως πολλές χώρες, η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας, τόσο από τον εγχώριο εξτρεμισμό όσο και από τα διεθνή τρομοκρατικά δίκτυα. Η αντιμετώπιση αυτών, που μέσω της βίας επιδιώκουν να πετύχουν τους στόχους τους, συνεχίζει να είναι μια σημαντική πρόκληση για την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους συμμάχους».

Ισχυρός εταίρος

«Η Ελλάδα», είπε η εκπρόσωπος στο «Εθνος», «είναι ισχυρός εταίρος των ΗΠΑ, στην (από κοινού) προσπάθεια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε πολυμερή φόρα. Εργαζόμαστε από κοινού τόσο σε επίπεδο συμβουλευτικό όσο και σε επίπεδο εκπαίδευσης με τους Ελληνες εταίρους μας και έχουμε παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα όποτε ήταν αναγκαίο, παρόλο που οι ελληνικές αρχές έχουν σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση, η «17 Νοέμβρη» και ο «Επαναστατικός Αγώνας» παραμένουν στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων για τους Αμερικανούς.

Την ίδια στιγμή, εκφράζεται «βαθύτατη ανησυχία» για τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα και την επανεμφάνιση φαινομένων που είχαν εκλείψει μετά τη σύλληψη των στελεχών της «17 Νοέμβρη». Η ανησυχία αυτή δεν δημοσιοποιείται, διότι η αμερικανική πλευρά έχει αποφασίσει ότι δεν πρέπει να «χτυπηθεί», αντίθετα πρέπει να ενισχυθεί, το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι η αμερικανική κυβέρνηση έκανε έλεγχο σε 3.318 τραπεζικές συναλλαγές, τις οποίες θεώρησε ύποπτες για χρηματισμό των ελληνικών τρομοκρατικών οργανώσεων. Σύμφωνα με την έκθεση δεν προέκυψε κάποια ένδειξη χρηματοδότησης.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου