ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος για τον Ελληνα υποστηρικτή του Φάρατζ

σάλος-για-τον-ελληνα-υποστηρικτή-του-φ-335732

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ ποσοστά της τάξης του 38% και εκείνος επιδίδεται σε έναν αγώνα μέχρι τις ευρωεκλογές για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι το UKip εμφορείται όχι μόνο από ευρωσκεπτικιστικές αλλά και ρατσιστικές ιδέες.

Μάλιστα ο Φάρατζ εξέπληξε πρόσφατα την πάλαι ποτέ σύμμαχό του, Μαρίν Λεπέν, χαρακτηρίζοντάς το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο αντισημιτικό. Ωστόσο κάθε τόσο έρχονται στην επιφάνεια στελέχη ή υποστηρικτές του που προκαλούν ρωγμές στο «διαυγές» προσωπείο που επιχειρεί να προβάλει.

Ενας από τους αφανείς αλλά σημαντικούς χρηματοδότες του είναι ο Ελληνας επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρκεζίνης, που έχει προκαλέσει σάλο στη Βρετανία με τις ρατσιστικές του δηλώσεις για τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους.

Ο 79χρονος επιχειρηματίας που γεννήθηκε στην Ελλάδα και σπούδασε στο Χάρβαρντ, για να ασχοληθεί αργότερα με τα ναυτιλιακά και τις επενδύσεις, είναι από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Φάρατζ. Οι ακραίες απόψεις που έχει διατυπώσει κατά καιρούς, όμως, ανάγκασαν το κόμμα να αποστασιοποιηθεί από τον Μαρκεζίνη και να δηλώσει ότι η «συνεργασία» τους έχει σταματήσει, κάτι όμως που διαψεύσθηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν ήρθε στο φως μία ακόμη χορηγία του επιχειρηματία, ύψους 10.000 λιρών. Το ποσό αυτό τον καθιστά τον έκτο μεγαλύτερο χρηματοδότη του UKip.

Ο Δ. Μαρκεζίνης είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Φάρατζ. Οι ακραίες απόψεις του ανάγκασαν το κόμμα να αποστασιοποιηθεί από αυτόν και να δηλώσει ότι η «συνεργασία» τους έχει σταματήσει. Αυ

Ο Δ. Μαρκεζίνης είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Φάρατζ. Οι ακραίες απόψεις του ανάγκασαν το κόμμα να αποστασιοποιηθεί από αυτόν και να δηλώσει ότι η «συνεργασία» τους έχει σταματήσει. Αυτό όμως διαψεύσθηκε όταν ήρθε στο φως μία ακόμη χορηγία του επιχειρηματία, ύψους 10.000 λιρών

Το Channel 4 έκανε εκτενές ρεπορτάζ για τον Μαρκεζίνη και τις ακραίες θέσεις του, ορισμένες από τις οποίες αποτύπωσε και σε βιβλίο με τίτλο «γυναίκες με παντελόνια: η πίσω όψη». Στο βιβλίο προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι κολακευτικό για τις γυναίκες να φορούν παντελόνια, ενώ υποστηρίζει ότι πρέπει να εγκαταλείψουν αυτό το ένδυμα «γιατί δεν διεγείρουν τους άντρες και με αυτά επιδεικνύουν ανήθικη και επιθετική συμπεριφορά».

Παραλήρημα

Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, ο Μαρκεζίνης δήλωσε πρόσφατα ότι «οι ανύπαντρες μητέρες αξίζουν ένα χέρι ξύλο», ενώ δεν υπάρχει βιασμός από άτομα που οι γυναίκες γνωρίζουν, πρόκειται κατά την άποψή του για εφεύρεση των φεμινιστριών. «Ο σύζυγος δεν γίνεται να βιάσει τη γυναίκα του. Από τη στιγμή που η γυναίκα θα θελήσει μία φορά, θα θέλει και γενικά». Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσαν στον βρετανικό Τύπο και οι δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους. «Οι ερωτικές σχέσεις των ομοφυλόφιλων δεν μπορούν να διέπονται από έρωτα, παρά μόνο από λαγνεία», ισχυρίζεται ο Μαρκεζίνης.

Ο ίδιος ο Φάρατζ προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις και διευκρίνισε ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις του επιχειρηματία. Ο Μαρκεζίνης, όμως, τον… άδειασε λέγοντας: «Οι πολιτικοί του Ukip είναι παλιόφιλοί μου, γι΄αυτό και προσφέρω χρήματα στο κόμμα. Δεν είμαι επίσημο μέλος του κόμματος. Λέω ότι μου αρέσει και θα συνεχίσω να το λέω».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου