ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στο-υπ-διοι-337037

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας πραγματοποιούν στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχολικοί φύλακες, καθηγητές, καθαρίστριες Υπουργείου Οικονομικών, υπάλληλοι Υπουργείου Πολιτισμού, Πανεπιστήμια κ.λπ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καλέσει σε μαζική συμμετοχή, ενώ για τη διευκόλυνση συμμετοχής των σχολικών φυλάκων στη συγκέντρωση, προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας από 12:00 -15:00.

«Ήδη από τις 25 Απριλίου 2014, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών φυλάκων πέρασαν το κατώφλι της ανεργίας και της ανέχειας αποδεικνύοντας πως εξαρχής ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν ούτε η αναβάθμιση των δη μοσίων υπηρεσιών, ούτε η κινητικότητα. Μόνος στόχος ήταν οι μαζικές οριζόντιες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στο βωμό των επιταγών της τρόικας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί , έχει προκηρύξει 2ωρη στάση εργασίας 12:00 – 14:00 μ.μ. και 14:00 -16:00.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά σε ομηρία 1.800 εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εκπαιδευτικούς που έθεσε σε διαθεσιμότητα από τις 23/7/2013 και από τους οποίους κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί σε κάποια νέα θέση, παρά τις διαβεβαιώσεις των Υπουργών Παιδείας και Διοικ. Μεταρρύθμισης» τονίζει η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου