ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγοί ταξί: Να εφαρμοστεί πιστά ο νόμος για τη μεταφορά των τουριστών

οδηγοί-ταξί-να-εφαρμοστεί-πιστά-ο-νόμο-338676

Tην πιστή εφαρμογή του νόμου σε ότι αφορά τις υπηρεσίες μεταφοράς τουριστών με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου θα διεκδικήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) καταγγέλλοντας παράνομη μεταφορά τουριστών.

Η ΠΟΕΙΑΤΑ με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, κατηγορεί το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση «για αδράνεια» σε ότι αφορά την τήρηση των κανόνων στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, κυρίως από τα ανοικτά λεωφορεία και τα τουριστικά πούλμαν, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε ελέγχους.

Παράλληλα κάνει λόγο για «παράδοση της κυβέρνησης στα μεγάλα τουριστικά συμφέροντα» που τείνουν να καταργήσουν όλη την εθνική νομοθεσία.

Οι ιδιοκτήτες ταξί χαρακτηρίζουν ορισμό της παραβατικότητας τα ανοικτά (κόκκινα) λεωφορεία, τα οποία όπως υποστηρίζουν, το μόνο που δεν κάνουν είναι να παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες σε προγραμματισμένες στάσεις (αποκλειστικά σε τουριστικούς ή αρχαιολογικούς προορισμούς) ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδρομές. Επιπλέον κατηγορούν τους ιδιοκτήτες συμβατικών τουριστικών λεωφορείων για άγρα πελατών μπροστά από κρουαζιερόπλοια.

Τέλος, καταγγέλλουν ότι «σε αρκετά ξενοδοχεία της Αθήνας παρατηρείται η υπερχρέωση του τουρίστα για διαδρομές με ταξί. Κι ενώ το ταξί παίρνει τη νόμιμη αμοιβή για τις υπηρεσίες που παρέχει κάποιοι καρπώνονται «μαύρη προμήθεια» σε βάρος και του τουρίστα και του κράτους».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου