ΕΛΛΑΔΑ

Στον Αρειο Πάγο η υπόθεση Energa και Hellas Power

στον-αρειο-πάγο-η-υπόθεση-energa-και-hellas-power-341102

Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, η αναίρεση που έχει ασκηθεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών 19 στελέχη των εταιρειών «ENERGA» και «HELLAS POWER», τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Με βούλευμα οι 19 από τους 25 εμπλεκόμενους στην επίμαχη υπόθεση, παραπέμφθηκαν να δικαστούν για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι δυο επίμαχες εταιρείες, ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας για λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία, η οποία εκτιμάται στα 270 εκατομμύρια ευρώ.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, άσκησε αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος, καθώς διαπίστωσε, μεταξύ των άλλων, έλλειψη αιτιολογίας και εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου, ασάφειες, αοριστίες και αντιφατικές παραδοχές.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα εκδώσει σχετικό βούλευμα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου