ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελείς: Αδύνατη η εφαρμογή του θεσμού της συνδιαλλαγής

εισαγγελείς-αδύνατη-η-εφαρμογή-του-θε-366217

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, επιστολή με παρατηρήσεις της επί του σχεδίου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που είναι στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει, ότι ορισμένες διατάξεις του σχεδίου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας οδεύουν στην ορθή κατεύθυνση, όπως είναι αυτές με τις οποίες επέρχεται η «επέκταση της καθ’ ύλην αρμοδιότητας του Μονομελούς Εφετείου», καταργούνται τα Πενταμελή Εφετεία, αλλάζουν οι προϋποθέσεις επιβολής των περιοριστικών όρων, τροποποιούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης αναβολών των δικών, κ.λπ.

Αντίθετα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος χαρακτηρίζει ορισμένες διατάξεις του σχεδίου «ασαφείς και αόριστες», ενώ για άλλες αναφέρει, ότι θα επιφέρουν αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Παράλληλα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει την βεβαιότητα, ότι η διάταξη με την οποία εισάγεται η ευρύτατη εφαρμογή του θεσμού της συνδιαλλαγής σε αδικήματα ήσσονος βαρύτητας απειλούμενα με χαμηλές ποινές, δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί «με την υφιστάμενη υλικοτεχνική υποδομή και το υπάρχον έμψυχο δυναμικό των Εισαγγελιών».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου