ΕΛΛΑΔΑ

Βενιζέλος: Ο ΓΑΠ μου έστειλε e-mail ότι θα στηρίξει την παράταξη

βενιζέλος-ο-γαπ-μου-έστειλε-e-mail-ότι-θα-στ-369026

«Ο Γιώργος Παπανδρέου μου έστειλε e-mail ότι θα βρει τρόπο να στηρίξει την παράταξη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζελος στην πρωινή εκπομπή του Mega, όπου παραχώρησε συνέντευξη.

Εκτίμησε μάλιστα ότι τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής «θα επηρεάσουν τις συμπεριφορές των κομμάτων» στην πορεία της χώρας και τον επόμενο σταθμό που είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015. «Ο πολίτης πρέπει να ξέρει ότι η ψήφος του ερμηνεύεται. Δεν μπορεί να την αφήσει να ερμηνεύεται ελεύθερα και αυθαίρετα. Πρέπει να προσδιορίσει ο πολίτης τη συνολική εντύπωση μέσα στην οποία θα πορευτεί η χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εκτίμησε πως οι πολίτες με την ψήφο τους την Κυριακή θα ωθήσουν σε συνεργασία τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς κι επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν έκλεισε ποτέ την πόρτα της συνεργασίας.

Αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε ότι Έλληνας πολιτικός τού πρότεινε να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν επιθυμεί να υιοθετήσει τις θέσεις Σόιμπλε, αλλά υπενθύμισε ότι «αυτή ήταν η επιχειρηματολογία μας από την αρχή, ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Στρέφοντας τα «πυρά» του προς τον Αλέξη Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση, επισήμανε: «Ο κ. Τσίπρας ξέρετε τι λέει; Ο κ. Τσίπρας λέει «τώρα που κάνετε τις θυσίες, τώρα που οι θυσίες αποδίδουν, τώρα που έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, που ξαναγυρίσαμε στις αγορές με πολύ καλούς όρους και καλό επιτόκιο, τώρα που έχουμε επενδυτές, τώρα που έχουμε τη δυνατότητα να ξανακινήσει ο τροχός της οικονομίας, τώρα που έχουμε τράπεζες ισχυρές που μπορούν να ξαναδανείσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, άντε ξανά μανά από την αρχή. Πάμε πίσω να τα αμφισβητήσουμε όλα».

Για την συζήτηση γύρω από την φερόμενη ως προσπάθεια κάποιων κομμάτων να προσελκύσουν ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής υπογράμμισε: «Δεν μπορεί να φλερτάρει κανείς με τη Χρυσή Αυγή ως πολιτικό φορέα είτε κοινοβουλευτικό, δυστυχώς, είτε αυτοδιοικητικό. Και όταν έχεις ανθρώπους οι οποίοι επίμονα στηρίζουν και ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, αυτοί οι άνθρωποι στην πραγματικότητα στηρίζουν ένα κόμμα και μια εγκληματική οργάνωση σύμφωνα με τις κατηγορίες που έχει απαγγείλει η δικαιοσύνη».

Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι «παραπλανημένοι ψηφοφόροι μπορεί να υπάρχουν σε κάθε κόμμα, οι ψηφοφόροι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, αλλά το πώς φέρεσαι σε σχέση με το φαινόμενο του ναζιστικού αυτού μορφώματος στην Ελλάδα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία».

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου