ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμα 15,6 εκατομμυρίων ευρώ για τη μαύρη εργασία

πρόστιμα-156-εκατομμυρίων-ευρώ-για-τη-μα-375819

Στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης της μαύρης εργασίας το υπουργείο εργασίας επέβαλε πρόστιμα 15,6 εκατομμύρια ευρώ τους τελευταίους εφτάμιση μήνες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση έχουν ελεγχθεί 81.433 εργαζόμενοι εκ των οποίων βρέθηκαν 1507 αδήλωτοι. Για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο, η επιχείρηση επιβαρύνεται με πρόστιμο 10.550 ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «με συγκροτημένη οργάνωση και αποφασιστικότητα οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, η Επιθεώρηση Εργασίας και η Ειδική Υπηρεσία Ασφάλισης του ΙΚΑ συνεχίζουν να δίνουν με συνέπεια τη μάχη για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, με βασικό γνώμονα τη διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων» και συμπλήρωσε ότι για πρώτη φορά στη χώρα μας «η υπόθεση της καταπολέμησης της παραβατικότητας στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση δεν έμεινε στα λόγια».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση υπήρξε αποκλιμάκωση της καταγεγραμμένης ανασφάλιστης εργασίας μετά την εφαρμογή του σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» και την επιβολή των προστίμων.

Τον Απρίλιο το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας ανήλθε στο 21,65%, σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το 39,18% τον Απρίλιο του 2013.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι από το τέλος του μήνα «ο έλεγχος της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας θα γίνεται με ενιαίο τρόπο από την Επιθεώρηση Εργασίας και την ΕΥΠΕΑ του ΙΚΑ με σκοπό τις μέγιστες δυνατές συνέργειες».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου