ΕΛΛΑΔΑ

Σαμαράς στις Βρυξέλλες: Η δημιουργία θέσεων εργασίας το κορυφαίο πρόβλημα της Ευρώπης

σαμαράς-στις-βρυξέλλες-η-δημιουργία-θ-376026

Η ανταγωνιστικότητα και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης είναι το κορυφαίο πρόβλημα της Ευρώπης. Αυτό τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Προκειμένου να μεταρρυθμίσουμε την Ευρώπη χρειαζόμαστε ανταγωνιστικότητα, δημιουργία θέσεων απασχόλησης, που είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα και βεβαίως αλληλεγγύη μεταξύ όλων των χωρών μελών», είπε ο πρωθυπουργός, που δήλωσε ικανοποίηση για τη νίκη του ΕΛΚ στις εκλογές, καθώς «θα ηγηθεί αυτής της διαδικασίας τα επόμενα πέντε χρόνια και θα εργαστεί εποικοδομητικά για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του επεσήμανε την ανάγκη οργάνωσης μίας νέας πολιτικής πλατφόρμας για την ΕΕ και την ευρωπαϊκή πολιτική, ενώ σημείωσε πως το μήνυμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο «ιδιαίτερα για εμάς, του Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες».

«Χρειαζόμαστε μια περισσότερο πολιτική και λιγότερο γραφειοκρατική Ευρώπη. Χρειαζόμαστε μια πιο ευαίσθητη, πιο φιλική Ευρώπη για τους πολίτες μας. Αυτό είναι το βασικό θέμα και όχι η σύνθεση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, που είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα αλλά το κύριο και ουσιώδες θέμα είναι το πολιτικό», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την είσοδό του στη συνάντηση των πρωθυπουργών και αντιπροέδρων κυβερνήσεων που ηγούνται κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου