ΕΛΛΑΔΑ

Στάση πληρωμών σε πελάτες και προμηθευτές κήρυξε το Κτηματολόγιο

στάση-πληρωμών-σε-πελάτες-και-προμηθε-380228

Στάση πληρωμών στους πελάτες και στους προμηθευτές της κήρυξε η εταιρεία του Κτηματολογίου, ενώ ξεκίνησαν τα λουκέτα σε κτηματολογικά γραφεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία η εταιρεία του Κτηματολογίου που μετονομάστηκε σε ΕΚΧΑ Α.Ε, έχει βαρέσει… κανόνι, αφήνοντας απλήρωτους τους πελάτες και τους προμηθευτές της. Μάλιστα αποκαλύπτεται πως κλείνουν ήδη το ένα μετά το άλλο τα κτηματολογικά της γραφεία, με αρχή στα βόρεια Προάστια της Αττικής.

Τι απαντάει η εταιρεία του Κτηματολογίου

Ωστόσο, με ανακοίνωσή της, η ΕΚΧΑ τονίζει ότι «είναι απολύτως ανακριβές ότι η ΕΚΧΑ Α.Ε. έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών και ότι τα χρήματα των τελών κτηματογράφησης δεν είναι διασφαλισμένα.

«Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές και προβλήματα, τα οποία όμως ξεπερνιούνται. Τα χρήματα της ΕΚΧΑ ΑΕ είναι απολύτως διασφαλισμένα σε λογαριασμούς της εταιρείας και έχουν εξασφαλιστεί και υψηλά επιτόκια. Σε καμία περίπτωση, δεν διακυβεύεται η πορεία του έργου και δεν διακινδυνεύει η λειτουργία της εταιρίας. Αντίθετα, κάθε μέρα που περνά επιταχύνεται όλο και περισσότερο η προσπάθεια και οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου. Το ενδιαφέρον του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Κυβέρνησης για την πορεία του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου και τις διαδικασίες επιτάχυνσής του είναι αποδεδειγμένα αδιάλειπτο και διαχρονικό» καταλήγει η ανακοίνωση.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου