ΕΛΛΑΔΑ

Από 1η Ιουλίου μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

από-1η-ιουλίου-μαθήματα-στο-κοινωνικό-φ-386466

Εως το Μάιο διδάχθηκαν δωρεάν 112 μαθητές, που δεν είχαν την οικονομική άνεση για ιδιωτικά φροντιστήρια

Κατάθεσης ψυχής και γνώσεων προς τους μαθητές των Λυκείων που έχουν ανάγκη πρόσθετης διδακτικής στήριξης, αλλά οι οικογένειές τους αδυνατούν να πληρώσουν για μαθήματα εκτός σχολείου σε ιδιωτικά φροντιστήρια, συνεχίζουν να κάνουν καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, που διδάσκουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου, Θεολόγο Παρδαλίδη, για το σχολικό έτος που ολοκληρώθηκε μέσα στο Μάιο, τις γνώσεις τους και πολύτιμη στήριξη στους μαθητές παρείχαν 42 εκπαιδευτικοί. Περί τους 112 μαθητές, παρακολούθησαν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, που έγιναν τόσο στο Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης όσο και σε αίθουσες που παραχωρήθηκαν στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου.

Τα μαθήματα έγιναν εντελώς δωρεάν και θα συνεχιστούν και αυτό το καλοκαίρι, από πυρήνα 25 – 30 εκπαιδευτικών που κάνουν φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές που έχουν ανάγκη.

Ηδη οι εγγραφές για τα καλοκαιρινά φροντιστηριακά μαθήματα ξεκίνησαν από χθες Δευτέρα. Οσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους έως και τις 20 Ιουνίου.

Τα μαθήματα αφορούν τους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου και όλων κατευθύνσεων, του Γενικού Λυκείου και των γενικών μαθημάτων των ΕΠΑΛ. Για το καλοκαίρι πάντως τα τμήματα θα επικεντρωθούν σε μαθητές της β’ και γ’ τάξης των Λυκείων που ξεκινούν την προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις και συγκεκριμένα για τα μαθήματα των κατευθύνσεων. Από το Σεπτέμβριο όμως τα τμήματα θα είναι περισσότερα και ανάλογα με τη ζήτηση που θα υπάρξει, θα μπορούν να γίνουν και τμήματα για μαθητές μικρότερων τάξεων.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου 2014 και θα είναι δωρεάν για τους μαθητές που θα πληρούν τα κριτήρια. Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Η αίτηση θα συμπληρώνεται στο φροντιστήριο (28ης Οκτωβρίου 150, τηλ. 2421033545, Καθημερινά από τις 10:00 – 14:00, απογεύματα κατόπιν συνεννόησης) και θα πρέπει να συνοδεύεται από δικαιολογητικά όπως αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, εκκαθαριστικό εφορίας ή το Ε1 του 2014, κάρτα ανεργίας εφόσον υπάρχει, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για πολύτεκνους, τρίτεκνους ή μονογονεϊκές οικογένειες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου