ΕΛΛΑΔΑ

Νέο επεισόδιο στη μάχη των Εξαρχείων

νέο-επεισόδιο-στη-μάχη-των-εξαρχείων-387866

Πυροβολισμούς στην πρόσοψη της κατάληψης του «ΒΟΞ» καταγγέλλουν αναρχικοί μέσω της ιστοσελίδας www.athens.indymedia.org. Σύμφωνα με τη μαρτυρία τους, τα ξημερώματα της Τρίτης, μεταξύ 2.15 με 2.30, άγνωστοι πυροβόλησαν με τουλάχιστον 7 σφαίρες προς το κτίριο.

Αγνοια δηλώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, αφού, όπως λένε, δεν υπήρξε καταγγελία ούτε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων ούτε σε κάποια άλλη υπηρεσία της Aστυνομίας.

Η νέα εξέλιξη, που επιβεβαιώνεται από αυτόπτες μάρτυρες, εκτιμάται ότι είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ αντιεξουσιαστών και μπράβων που ελέγχουν τα μαγαζιά και τη διακίνηση ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων. Στις 22 Μαρτίου του 2014, κουκουλοφόροι είχαν πραγματοποιήσει «καταδρομική επιχείρηση» απαγάγοντας δύο άτομα από καφετέριες, μπροστά στα εμβρόντητα μάτια δεκάδων θαμώνων. Λίγες μέρες αργότερα, σε κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia, την επίθεση «υπέγραψαν» αντιεξουσιαστές, που δήλωναν την πρόθεσή τους να «καθαρίσουν» την πλατεία.

«Από εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πολιτικοποιημένο κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της, τους κινηματικούς χώρους και τα στέκια. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την ιστορική περιοχή των Εξαρχείων έρμαιο στις κάθε λογής μαφίες και συμμορίες. Ο αριθμός των συντρόφων που συμμετείχαν αλλά και η ύπαρξη βαρύ οπλισμού χρησιμοποιήθηκε για την εμπέδωση του μηνύματος σε αποδέκτες που καταλαβαίνουν δυστυχώς μόνο με αυτό τον τρόπο, όπως επίσης και για την εξασφάλιση των εμπλεκόμενων αγωνιστών κατά την αποχώρηση τους» σημείωναν στο κείμενο που δημοσιεύτηκε. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι προχθεσινοί πυροβολισμοί ήταν μήνυμα προειδοποίησης της άλλης πλευράς προς τους αναρχικούς και ανησυχούν μήπως ο ακήρυχτος πόλεμος για τον έλεγχο της πλατείας συνεχιστεί…

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου