ΕΛΛΑΔΑ

Φάρατζ: Οταν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα είμαι ο πρώτος που θα πάω εκεί για φθηνές διακοπές

φάρατζ-οταν-η-ελλάδα-βγει-από-το-ευρώ-θ-390043

Ο ηγέτης του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ ξαναχτύπησε. Δεν είναι τυχαίο ότι και αυτή τη φορά η ρητορική του περιελάμβανε την Ελλάδα και μάλιστα με άμεσο τρόπο.

Ο αμφιλεγόμενος ακροδεξιός πολιτικός της Βρετανίας προέβλεψε με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ, θα υποτιμήσει το νόμισμά της και θα γίνει ο ιδανικός τόπος διακοπών για τους Ευρωπαίους.

Μιλώντας σε διάσκεψη στη Μάλτα δεν δίστασε να πει πως αν συμβεί αυτό, θα είναι ο πρώτος θα που κανονίσει μέσω του τουριστικού ατζέντη του να κάνει διακοπές στη χώρα μας.

Η πολεμική του Φάρατζ για ακόμη μια φορά; περιελάμβανε τα κεντρικά γραφεία των Βρυξελλών και το ευρώ. Είπε χαρακτηριστικά πως το ευρώ είναι μια «καταστροφή» και ότι η Ελλάδα δεν θα αντέξει να παραμείνει εντός της νομισματικής ζώνης.
«Θα έχουν τεράστια υποτίμηση» προέβλεψε «κατά πάσα πιθανότητα της τάξης του 75% και όσο εσείς θα είστε απασχολημένοι με άλλα πράγματα η Ελλάδα θα γίνει ο Νο1 τόπος για τις διακοπές στον κόσμο. Εγώ τότε θα μιλήσω με τον πράκτορά μου, γιοα να μου κλείσει ένα επταήμερο πακέτο διακοπών».

Ο ίδιος εξηγεί τη δυσοίωνη πρόβλεψή του ως εξής: «Δεν υπάρχει καμία προοπτική βελτίωσης για τις χώρες της Μεσογείου. Τώρα μπαίνουν σε ένα αποπληθωριστικό… σπιράλ. Το ευρώ πέρασε στον κόσμο ότι είναι καλό διότι όταν θα ταξιδεύεις δεν θα χρειάζεται να αλλάξεις νόμισμα. Ωστόσο μια από τις χαρές του ταξιδιού ήταν όταν παλαιότερα αλλάζαμε τις λίρες μας σε πεσέτες και φράγκα».

Ο Βρετανός αρχηγός του UKIP τόνισε πως αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ευρώπη επιβλήθηκε στους λαούς παρά το γεγονός ότι οι επιθυμίες τους είναι άλλες. Επισήμανε πως δεν υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση για περαιτέρω ολοκλήρωση εντός της Ευρώπης και όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε στην άνοδο ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Η δική του πρόταση είναι: «Να ζήσουμε μαζί, να είμαστε φίλοι και συνεργάτες στο εμπόριο. Αλλά δεν θα ησυχάσω μέχρι να σκοτώσω το τέρας που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου