ΕΛΛΑΔΑ

Μαρκογιαννάκης: Θα γίνει έρευνα για τα έκτροπα στο διάδρομο της Βουλής

μαρκογιαννάκης-θα-γίνει-έρευνα-για-τα-390252

Αν και επίσημη αντίδραση της Βουλής δεν υπήρξε για τα έκτροπα που σημειώθηκαν χθες, Τετάρτη, στο διάδρομο έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, κατά την είσοδο των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού για τη διαδικασία της άρσης ασυλίας τους, σήμερα ο α’ αντιπρόεδρος του Σώματος Χρ.Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα και θα κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία για εκείνους που εμπλέκονται.

Χθες λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας, περίπου στις 12:00, ομάδα υπαλλήλων της Χρυσής Αυγής και συγγενών των προφυλακισμένων βουλευτών που πήραν άδειες εισόδου στη Βουλή, συνοδεύοντας τους Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό, φώναζαν τα συνθήματα: «άκου αρχηγέ και άκου το καλά ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά», καθώς επίσης «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Το προκλητικό επεισόδιο σημειώθηκε ενώπιον της φρουράς της Βουλής, που δεν έλαβε εντολή για κάποιου είδους επέμβαση. Πάντως, η πόρτα της αίθουσας έκλεισε και οι χρυσαυγίτες έμειναν έξω από την Ολομέλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κρίσιμο χρονικό διάστημα σε ισχύ βρισκόταν απαγόρευση εισόδου στη Βουλή για το κοινό, ενώ είχε δοθεί η εντολή για περίπου 10 λεπτά να μην εισέλθουν στη Βουλή ούτε οι υπάλληλοι. Επιπλέον, με εντολή του φρούραρχου είχαν απομακρυνθεί ακόμα και οι διαπιστευμένοι κοινοβουλευτικοί συντάκτες από τους χώρους όπου θα περνούσαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές.

Μετά το πέρας της διαδικασίας άρσης ασυλίας, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα κατά την έξοδο των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού κλειδώθηκαν οι ενδιάμεσες πόρτες των διαδρόμων.

Παρά τα γεγονότα, δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση, ούτε όταν είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφικά και βιντεοσκοπημένα ντοκουμέντα του προκλητικού επεισοδίου.

Ερωτηθείς, το πρωί της Πέμπτης από το Mega, εάν πρόκειται να αντιδράσει με κάποιο τρόπο το προεδρείο της Βουλής για τους τραμπουκισμούς χρυσαυγιτών μέσα στο κοινοβούλιο, ο α’ αντιπρόεδρος του Σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία, καθώς μεταξύ των πρωταγωνιστών του επεισοδίου είναι άτομα που εργάζονται ως μετακλητοί υπάλληλοι της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Ο Χρ.Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι θα γίνει έρευνα για το περιστατικό και θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες.

«Αυτά που είδα από τη θέση του προεδρεύοντως στην Ολομέλεια εκείνη την ώρα ήταν ότι ήθελαν να μπουν μέσα, κραυγάζοντας αυτά τα πράγματα. Αυτά δεν θα μείνουν αναπάντητα» δήλωσε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου