ΕΛΛΑΔΑ

Υπόσχονταν μέσω Facebook προγνωστικά ποδοσφαίρου έναντι αμοιβής

υπόσχονταν-μέσω-facebook-προγνωστικά-ποδοσφ-406786

Δικογραφία σε βάρος πέντε χρηστών του διαδικτύου που διαχειρίζονταν προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και υπόσχονταν προγνωστικά για αγώνες ποδοσφαίρου σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, σε ψηφιακή έρευνα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» που διενήργησε η Ειδική Ομάδα Αντιμετώπισης και Καταπολέμησης της διενέργειας τυχερών παιχνιδιών και παράνομου στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου, εντοπίστηκαν χρήστες που, έχοντας δημιουργήσει πέντε διαφορετικά προφίλ με ονόματα-τίτλους που παρέπεμπαν σε στοιχηματικές ιστοσελίδες, διαφήμιζαν ή προσέγγιζαν-προσέλκυαν άλλους χρήστες, υποσχόμενοι ότι διαθέτουν και προσφέρουν έναντι χρηματικής αμοιβής προγνωστικά για αγώνες ποδοσφαίρου, οι οποίοι είτε συμπεριλαμβάνονταν στο Δελτίο Στοιχημάτων του ΟΠΑΠ, είτε ήταν εκτός κουπονιού.

Για να γίνονται, μάλιστα, πιο πειστικοί, ισχυρίζονταν ότι για τους αγώνες που έδιναν τα προγνωστικά διέθεταν έγκυρες πληροφορίες από μάνατζερ και λοιπά γραφεία στοιχηματισμού ανά την υφήλιο.

Η παράνομη αυτή προγνωστική στοιχηματική δραστηριότητα αφορούσε και αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, που διεξήχθη πρόσφατα στη Βραζιλία.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η εξειδικευμένη ομάδα στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε ψηφιακά τα συγκεκριμένα προφίλ στο διαδίκτυο.

Οπως προέκυψε η διαχείριση των προφίλ αυτών γινόταν τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Διαπιστώθηκε, συγκεκριμένα, ότι τέσσερις από τους διαχειριστές είχαν ως κατοικία τα Σκόπια και την Κύπρο, ενώ ο πέμπτος, ένας 27χρονος Αλβανός, διέμενε στην περιοχή των Χανίων.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στην Κρήτη και πραγματοποίησε αιφνιδιαστική κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Εκεί βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής κι ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ από την επιτόπια αυτοψία ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση του συγκεκριμένου ατόμου.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος των πέντε χρηστών θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Παράλληλα, θα υποβληθούν άμεσα σχετικά αιτήματα δικαστικής συνδρομής, για τους άλλους τέσσερις δράστες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου