ΕΛΛΑΔΑ

Β.Κικίλιας: Δεν ήταν τυχαία η σύλληψη Μαζιώτη

β-κικίλιας-δεν-ήταν-τυχαία-η-σύλληψη-μα-415204
Στην διάψευση των εκτιμήσεων, ότι ο εντοπισμός και η σύλληψη του καταδικασμένου για τρομοκρατία Νίκου Μαζιώτη ήταν τυχαία, προχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας την Πέμπτη.

Μιλώντας στο Mega, ο Β.Κικίλιας αφησε να εννοηθεί ότι η Αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε τον Ν.Μαζιώτη και ευχαρίστησε «το κορίτσι της Αντιτρομοκρατικής» που τον εντόπισε.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «η επιτυχία είναι της ΕΛ.ΑΣ.», πρόσθεσε ότι «μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή επιχείρηση για τη σύλληψη Μαζιώτη» και στη συνέχεια ο υπουργός Δημόσιας Τάξης άδραξε την ευκαιρία για να πει: «Μεγάλο ευχαριστώ, εκ μέρους μου και εκ μέρους του πρωθυπουργού, σε αυτό το κορίτσι της Αντιτρομοκρατικής».

Αν και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν επεκτάθηκε, ούτε αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της επιχείρησης, έκανε έμμεση αναφορά στην 25χρονη αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής, η οποία -κατά τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο- αναγνώρισε τον Ν.Μαζιώτη στο μετρό της Ομόνοιας και μαζί με τον συνεργάτη της τον παρακολούθησαν έως το κατάστημα με τα είδη κάμπινγκ.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει στην Αθήνα και παρακολουθούσε τον καταδικασμένο για τρομοκρατία Νίκο Μαζιώτη. Οι Αρχές γνώριζαν επίσης ότι χρησιμοποιούσε το μετρό και τον ΗΣΑΠ και για το λόγο αυτό είχαν δημιουργηθεί μικρές ομάδες μελών της Αντιτρομοκρατικής που τον αναζητούσαν στα συγκεκριμένα μέσα μεταφοράς.

Μία από αυτές τις ομάδες -και ειδικότερα η 25χρονη αστυνομικός- τον εντόπισε χθες στο σταθμό Ομόνοια. Η ομάδα τον ακολούθησε μέχρι που ο 42χρονος μπήκε στο κατάστημα με είδη κάμπινγκ. Τότε, η ομάδα της Αντιτρομοκρατικής ειδοποίησε το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., από όπου δόθηκαν οδηγίες, ενώ παράλληλα κλήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ακολούθησε η συμπλοκή στην διασταύρωση Ερμού και Αθηνάς, η καταδίωξη του Ν.Μαζιώτη, η δεύτερη συμπλοκή στην οδό Μητροπόλεως και η σύλληψή του.

Συγχαρητήρια στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τους αστυνομικούς για τη σύλληψη Μαζιώτη απηύθυνε μέσω twitter λίγο μετά την χθεσινή επιχείρηση ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο ίδιος μετά τον ανασχηματισμό είχε προαναγγείλει πως θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου