ΕΛΛΑΔΑ

Διενέργεια ΕΔΕ στον «Ευαγγελισμό» για τον θάνατο του καρδιοπαθούς

διενέργεια-εδε-στον-ευαγγελισμό-γι-417613

Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν η αναβολή του χειρουργείου του 67χρονου ασθενούς του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του «Ευαγγελισμού» συνέβαλε ή όχι στον θάνατό του, διενεργείται από τη Διοίκηση του Ιδρύματος.

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, μετά την ιατροδικαστική έκθεση του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκου Καρακούκη, έδωσε εντολή για τη διενέργεια ΕΔΕ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας, ο 67χρονος είχε υποστεί ισχαιμία και τρία εμφράγματα, εκ των οποίων το ένα παλαιότερο και τα δύο πολύ πρόσφατα.

Ο 67χρονος, που κατήγγειλε καρδιοχειρουργό για χρηματισμό, χειρουργήθηκε το Σάββατο και σύμφωνα με τους γιατρούς ξύπνησε καλά, ωστόσο, την Κυριακή κατέληξε στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού».

Οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι η υγεία του επιδεινώθηκε εξαιτίας της καθυστέρησης της επέμβασης, αφού ο καρδιοχειρουργός που αρχικά να τον είχε αναλάβει, τον εκβίαζε απαιτώντας 1.500 ευρώ προκειμένου να τον χειρουργήσει.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενούς.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου