ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση κατά ΕΛΓΑ από παραγωγούς για τις ζημιές από το χαλάζι

μήνυση-κατά-ελγα-από-παραγωγούς-για-τι-418514

Μηνυτήρια αναφορά κατά του ΕΛΓΑ κατέθεσαν οι επικεφαλής της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών-Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας και Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ), Χρήστος Γιαννακάκης και Κώστας Αποστόλου, καταγγέλλοντας βαριές παραλείψεις και αμέλειες των διοικούντων, εξαιτίας των οποίων δεν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες για την προστασία από το χαλάζι, με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές οι παραγωγές των αγροτών.

Σύμφωνα με την αναφορά από τα «πραγματικά περιστατικά προκύπτουν ξεκάθαρα ποινικά κολάσιμες πράξεις και βαριές παραλείψεις και αμέλειες των διοικούντων τον ΕΛΓΑ εξαιτίας των οποίων δεν ξεκίνησε η χαλαζική προστασία και πολλές περιοχές των Ν. Ημαθίας και Πέλλας επλήγησαν από χαλαζοπτώσεις, με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημίες οι παραγωγές των αγροτών».

Παράλληλα, στη μηνυτήρια αναφορά σημειώνεται ότι τις ζημίες αυτές «καλείται να αποζημιώσει ο Δημόσιος Οργανισμός, όπως και αυτές των επιχειρήσεων, συνεταιριστικών και ιδιωτικών, οι οποίες δε θα αποζημιωθούν, σε μια εποχή που η εθνική οικονομία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση».

Στο πλαίσιο αυτό, με την μηνυτήρια αναφορά τους, οι επικεφαλής των δύο φορέων ζητούν από την εισαγγελέα να διαταχθεί η «διενέργεια άμεσης και επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες στα πρόσωπα τα οποία με τις πράξεις τους, ή τις παραλείψεις τους, προκάλεσαν τεράστια οικονομική ζημία τόσο στους παραγωγούς, όσο στις επιχειρήσεις ιδιωτικές και συνεταιριστικές, καθώς και στις βιομηχανίες που η λειτουργία τους στηρίζεται στα αγροτικά προϊόντα».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου