ΕΛΛΑΔΑ

Την Παρασκευή η δίκη των πέντε νεαρών που εισέβαλαν στην Καλών Τεχνών του ΑΠΘ

την-παρασκευή-η-δίκη-των-πέντε-νεαρών-π-427446

Αναβολή για να δικαστούν την Παρασκευή ζήτησαν και πήραν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο παραπέμφθηκαν, οι πέντε νεαροί -τρεις άνδρες και δύο γυναίκες- που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για την χθεσινή εισβολή στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και την προσπάθεια κατάληψης του κτιρίου.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκοπική εξέταση, ενώ μετά τη χορήγηση της αναβολής το δικαστήριο τους άφησε ελεύθερους.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης, όταν ομάδα 20 ατόμων εισέβαλε στο κτίριο όπου στεγάζεται η συγκεκριμένη Σχολή, επί της Εγνατίας Οδού (εκτός Πανεπιστημιούπολης), επιχειρώντας να το καταλάβει συμβολικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Ακολούθησε επεισόδιο με τον φύλακα, κατά το οποίο ο τελευταίος φέρεται να χτυπήθηκε.

Τελικά λίγο πριν από την άφιξη των αστυνομικών που -στο μεταξύ- είχαν ειδοποιηθεί, οι εισβολείς αποχώρησαν και ακολούθησαν αναζητήσεις της Αστυνομίας στην γύρω περιοχή.

Οι έρευνες οδήγησαν στην προσαγωγή των πέντε παραπάνω ατόμων, ηλικίας 21 έως 27 ετών, και στην μετέπειτα σύλληψή τους. Για το περιστατικό κατατέθηκε μήνυση από τον φύλακα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου