ΕΛΛΑΔΑ

Νομοσχέδιο-«σκούπα» για αναβολές κατάταξης και εθελούσια στα ΕΑΣ

νομοσχέδιο-σκούπα-για-αναβολές-κατ-430273

Διατάξεις με τις οποίες επανακαθορίζονται θέματα σχετικά με την αναβολή κατάταξης για λόγους σπουδών, τους ανυπότακτους και τους αντιρρησίες συνείδησης, περιλαμβάνει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις» λαμβάνεται, επίσης, μέριμνα ώστε να έχει δικαίωμα μετάταξης μεγαλύτερος αριθμός στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ επανακαθορίζεται και το πλαίσιο απονομής ιδιότητας αξιωματικού σε Ολυμπιονίκες.

Με τις προωθούμενες διατάξεις επανακαθορίζονται, επίσης, οι περιοχές που χαρακτηρίζονται ως παραμεθόριες, αποκλειστικά για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την απαγόρευση δικαιοπραξιών σε παραμεθόριες περιοχές.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, καθορίζονται και οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος της εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων της εταιρείας «ΕΑΣ ΑΒΕΕ». Η δαπάνη για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έχει εκτιμηθεί στο ποσό των 6,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Προωθείται, ακόμη, νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ίδρυση, εγκατάσταση και λειτουργία φάρων, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα πολιτιστικής αξιοποίησης των φαρικών κτισμάτων από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλους φορείς καθώς και η αξιοποίηση αυτών με σύστημα αναδοχής. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα να αναλάβουν την υποχρέωση εκτέλεσης εργασιών ή κάλυψης δαπανών εγκατάστασης, συντήρησης, επισκευής ή ανάδειξης ενός ή περισσότερων φάρων για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Οι Ανάδοχοι Φάρου αποκτούν δικαιώματα σχετικά με την επικοινωνιακή τους προβολή και τη χρήση του φάρου.

Τέλος, προβλέπεται πως με ΚΥΑ θα καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις με τις οποίες αποκλειστικοί νοσοκόμοι και νοσοκόμες που δεν συνδέονται με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση με τα νοσοκομεία των ΕΔ και το ΝΙΜΙΤΣ, θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτά (σχετική ρύθμιση ισχύει σήμερα για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και τις ιδιωτικές κλινικές).

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου