ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα εξωθούσε στην πορνεία αλλοδαπές γυναίκες

κύκλωμα-εξωθούσε-στην-πορνεία-αλλοδα-436805

Κύκλωμα που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες προωθούσε κατ’ επάγγελμα στην πορνεία, μέσω ιστοσελίδας του διαδικτύου, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη συνολικά τρεις άνδρες ( δύο Έλληνες ηλικίας 52 και 54 ετών και ένας 36χρονος υπήκοος Ρουμανίας) μέλη του κυκλώματος και δύο γυναίκες εκδιδόμενες. Αναζητούνται ακόμα δύο γυναίκες, μέλη της ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για – τα κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα πρόσωπα και την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 52χρονος συλληφθείς, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας, ήταν υπεύθυνος για τον εντοπισμό και την επιλογή των γυναικών που εκδίδονταν, κανόνιζε ερωτικά ραντεβού με πελάτες, καθόριζε τις τιμές των ραντεβού, καθώς και τα χρηματικά ποσά που λάμβαναν οι εκδιδόμενες και οι οδηγοί μετά από κάθε ραντεβού.

Το ρόλο της υπαρχηγού φέρεται να είχε μία 37χρονη, που αναζητείται, η οποία ήταν εκείνη που χειριζόταν την τηλεφωνική σύνδεση μέσω της οποίας κανόνιζε τα ραντεβού, ενώ βοηθούσε τον 52χρονο στην επιλογή των εκδιδόμενων γυναικών και έδινε οδηγίες και κατευθύνσεις στους οδηγούς.

Επιπλέον, μία ακόμη γυναίκα, υπήκοος Τσεχίας, που επίσης αναζητείται ήταν υπεύθυνη για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών, τις οποίες σύστηνε στον 52χρονο.

Από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ο 44χρονος και ο 36χρονος, είχαν το ρόλο των οδηγών και μετέφεραν τις εκδιδόμενες στα προκαθορισμένα ραντεβού, ενώ συγκέντρωναν τα «κέρδη» και τα παρέδιδαν στον 52χρονο.

Τέλος, συνελήφθησαν και δύο εκδιδόμενες αλλοδαπές, μία 22χρονη υπήκοος Ρουμανίας και μία 29χρονη υπήκοος Ρωσίας.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
  • Μία (1) μοτοσυκλέτα.
  • Δύο (2) τυφέκια.
  • Ένα (1) σπρέι πιπεριού.
  • Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
  • Πλήθος ιδιόχειρων σημειωμάτων σχετικά με τη λειτουργία του «γραφείου».
  • Το χρηματικό ποσό των 4.770 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου