Δίμηνο πάγωμα στην καταβολή δόσεων δανείων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Τελευταία ενημέρωση: 2014-01-28, 19:00:51
Δίμηνο πάγωμα στην καταβολή δόσεων δανείων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Τη δίμηνη αναστολή καταβολής των δόσεων πάσης φύσεως δανείων στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Μετά τους πρόσφατους σεισμούς, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες-μέλη της θα συνδράμουν ενεργά τις τοπικές κοινωνίες στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Έτσι αποφασίστηκε οι τράπεζες να παρασχέσουν δίμηνη (από την 27η Ιανουαρίου) αναστολή καταβολής των δόσεων κεφαλαίου και τόκων των πάσης φύσεως δανείων για το σύνολο των πιστούχων (δανειοληπτών και εγγυητών), οι οποίοι είναι ήδη πελάτες των τοπικών καταστημάτων τους, ή κατοικούν μόνιμα, ή έχουν την έδρα τους, εκεί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στα τοπικά καταστήματα από τη Δευτέρα.

Μέτρα στήριξης από την Εθνική Τράπεζα

Πέρα από τη δίμηνη παράταση της προθεσμίας πληρωμής δανειακών υποχρεώσεων η Εθνική Τράπεζα θα διαθέσει σημαντικό ποσό σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα για την κάλυψη των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη χρήση των μέτρων στήριξης θα πρέπει να απευθύνονται στα καταστήματα της τράπεζας στις πληγείσες περιοχές από τη Δευτέρα για παροχή συμπληρωματικών πληροφοριών και την υποβολή αιτημάτων.

Σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα αναφέρει ότι ανταποκρινόμενη άμεσα στην ανάγκη στήριξης των πληγέντων από τον σεισμό της 26ης Ιανουαρίου 2014 στις νήσους Κεφαλονιά και Ιθάκη:

Παρατείνει, κατά δύο μήνες, τις προθεσμίες πληρωμής δανειακών υποχρεώσεων, σε συνδυασμό με σημερινή απόφαση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, για αναστολή καταβολής δόσεων και τόκων των πάσης φύσεως δανείων.
Δεσμεύει, με δική της πρωτοβουλία, σημαντικό ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για διάθεση, με ευνοϊκούς όρους, σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, με στόχο την κάλυψη δαπανών ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=