ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση των κρατικών υπηρεσιών για το σεισμό στην Κεφαλονιά

μεγάλη-κινητοποίηση-των-κρατικών-υπη-476759

Στις 20:45 προσγειώθηκε στην Κεφαλονιά το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος μετέβη στο νησί με εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Τον υπουργό συνόδευαν ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ αλλά και ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα.

Ο υπουργός -εν αναμονή της άφιξης από την Κέρκυρα, του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρου Σπύρου- επισκέφθηκε σεισμόπληκτους στην περιοχή του Ληξουρίου, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο του νησιού και στη συνέχεια προήδρευσε σύσκεψης στο Δημαρχείο.

Ο Γιάννης Μιχελάκης θα παραμείνει στην Κεφαλονιά για να εποπτεύει το έργο των κρατικών αρχών.

Στο νησί, έσπευσαν ακόμα -με εντολή του Πρωθυπουργού- οι γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, Παιδείας Αθανάσιος Κυριαζής για τον αποτελεσματικότερο και ταχύτερο επί τόπου συντονισμό.

Εξάλλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησε από τα Γενικά Επιτελεία να είναι σε ετοιμότητα για να παράσχουν κάθε βοήθεια που τυχόν ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές- τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Κεφαλονιάς- για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τον σεισμό.

Ταυτόχρονα, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, στην Κεφαλονιά με ελικόπτερο Super Puma πήγαν ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Δημοσθένης Καβέτσος και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Σπύρος Παπασπύρου.

Με το ίδιο ελικόπτερο, με εντολή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ταξίδεψε και κλιμάκιο του ΟΑΣΠ προκειμένου να προβεί σε εκτίμηση της κατάστασης.

Στην Κεφαλονιά μετέβη επίσης ο Διοικητής της ΕΜΑΚ Πατρών, με προσωπικό και μέσα της ίδιας Υπηρεσίας, που θα παραμείνουν εκεί καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, για προληπτικούς λόγους.

Αναλυτικά, η ΕΜΑΚ Πατρών διέθεσε ένα διασωστικό όχημα σεισμών, με πέντε πυροσβέστες, ένα πυροσβεστικό όχημα με δυο πυροσβέστες και ένα ακόμα πυροσβεστικό όχημα με δύο πυροσβέστες και έναν εκπαιδευμένο στις διασώσεις σκύλο.

Στην Κεφαλονιά ταξίδεψαν επίσης, 30μελής δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με περιπολικά οχήματα, για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων του νησιού και την παροχή συνδρομής σε υπηρεσίες και πολίτες.

Επιπλέον, στο νησί μεταβαίνει 11μελές κλιμάκιο μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ), καθώς και κλιμάκιο μηχανικών του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), ενώ τη Δευτέρα θα ενισχυθούν και με άλλους μηχανικούς.

Για τη συγκρότηση μικτών Επιτροπών με τους εκεί μηχανικούς της Περιφέρειας για την εκτίμηση των ζημιών, μεταβαίνουν επίσης και μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου