ΕΛΛΑΔΑ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα

επιδείνωση-θα-παρουσιάσει-ο-καιρός-σε-480255

Επιστρέφει ο χειμώνας στη χώρα, σύμφωνα με την έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά αναμένεται επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά αλλά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και την ενίσχυση των ανέμων ιδίως στα νοτιότερα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στα βόρεια, από 5 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Στην Αττική η επιδείνωση του καιρού θα γίνει αισθητή από τις απογευματινές ώρες, οπότε αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα θα ενταθούν το βράδυ, οπότε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση σε μέτριους μέχρι ισχυρούς.

Νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές ή και καταιγίδες προβλέπονται και στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

Βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα αναμένονται το Σάββατο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως και 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση κυρίως στα βόρεια.

Bροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη με πιθανότητα ισχυρής βροχής το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία σε πτώση από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την ανατολική νησιωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα κεντρικά και βόρεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου