ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης για τη νέα τιμολογιακή πολιτική

κατάληψη-στην-ελληνική-βιομηχανία-ζά-486385

Κατάληψη στο κεντρικό κτίριο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στην πλατεία Αριστοτέλους, πραγματοποιούν από το πρωί τευτλοπαραγωγοί και εργαζόμενοι της εταιρείας, αντιδρώντας στη νέα τιμολογιακή πολιτική που ανακοινώθηκε χθες για το 2014 και προβλέπει μείωση της τιμής της πρώτης ύλης, των τεύτλων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων της ΕΒΖ Χριστόδουλος Βαρκάκης, τόσο οι τευτλοπαραγωγοί όσο και οι εργαζόμενοι επεδίωκαν το “πάγωμα” των τιμών στα επίπεδα του προηγούμενου χρόνου, ενώ με τα νέα τιμολόγια οι μειώσεις φτάνουν περίπου στο 10%.

“Η διοίκηση της εταιρείας έστειλε σήμερα και νέο έγγραφο, με το οποίο αναστέλλει προσωρινά την ανακοίνωση της νέας τιμολογιακής της πολιτικής, έπειτα και από τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν και ευελπιστούμε να γίνουν συνεννοήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών για να βρεθεί λύση” τόνισε ο κ. Βαρκάκης.

Στο κτίριο της ΕΒΖ παραβρέθηκαν- μεταξύ άλλων -ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ Λάμπρος Χαραλάμπους, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.

Αύριο, στη μία το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων, της διοίκησης και των τευτλοπαραγωγών προκειμένου να αναζητηθεί λύση.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου