ΕΛΛΑΔΑ

Τατσόπουλος: “Θέλω να είμαι στη νέα Βουλή με Κεντροαριστερά”

τατσόπουλος-θέλω-να-είμαι-στη-νέα-βο-495470

Παράθυρο προσέγγισης με την Κεντροαριστερά φαίνεται να ανοίγει ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Στην πρώτη του ραδιοφωνική συνέντευξη μετά την αποχώρησή του, όπως την ονόμασε, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο ανεξάρτητος – πλέον – βουλευτής, παραδέχθηκε πως θα ήθελε να είναι παρών και στη νέα Βουλή, όποτε κι αν αυτή προκύψει, δηλώνοντας παράλληλα πως σε αυτή τη νέα Βουλή θα πρέπει να μετέχει και η Κεντροαριστερά, η οποία όμως δεν θα το επιτύχει εάν δεν λάβει αμέσως απόφαση συνεργασίας, εάν δεν ενωθεί σε ένα σχήμα.

Από τα μικρόφωνα του ΒΗΜΑ Fm, o κ. Τατσόπουλος περιέγραψε το παρασκήνιο της απομάκρυνσής του από το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως πλέον ο ίδιος νιώθει πιο καλά, το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως μεταξύ τους πια “εξυγιάνθηκε θεαματικά το κλίμα και από τις δύο πλευρές”. Τόνισε χαρακτηριστικά πως το τελευταίο διάστημα “είχε καλλιεργηθεί ένα άρρωστο κλίμα, όχι στα ψηλά κλιμάκια αλλά στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είμαι φυτευτός και πράκτορας! Όλοι πλέον ασχολούνταν με τις δηλώσεις του… πράκτορα. Όλο αυτό το πράγμα διαλύθηκε μέσα σε 24 ώρες – τώρα μπορούμε να ακούμε πια ο ένας τον άλλο”…

Χαρακτήρισε το διαζύγιό του με τον ΣΥΡΙΖΑ “οριστικό¨και ερωτηθείς εάν στις επόμενες εκλογές τον καλέσουν να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια απάντησε: “αυτά είναι καραγκιοζιλίκια και οπερέτες που συμβαίνουν στα άλλα κόμματα. Αν δεν αλλάξουν δραματικά οι συνθήκες δεν υπάρχει καμίατέτοια περίπτωση”.

Διευκρίνισε επίσης ότι στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους ο Αλέξης Τσίπρας δεν του ζήτησε Τσίπρας να παραδώσει την έδρα του: “Ο ΣΥΡΙΖΑ το ζήτησε, ο Τσίπρας όχι γιατί γνώριζε ήδη πως δεν θα την παραδώσω την έδρα. Όταν ένα μεγάλο κόμμα απευθύνεται σε κάποιον που δεν είναι κομματικός προσδοκά πως μέσω αυτού θα πάρει νέα πελατεία, θα προσεγγίσει ψηφοφόρους που δεν είναι δικοί του. Εγώ είχα πει πως εάν έρθω σε συνειδησιακή ρήξη με το κόμμα θα παραιτηθώ και θα δώσω και την έδρα. Δεν είχα πει ότι το κόμμα θα χρησιμοποιεί την έδρα για να με κρατάει “ήσυχο”… Είναι αμφίδρομη η σχέση: ήρθα όγδοος στη Β’ Αθηνών σε 13 που βγήκαν – προφανώς πολλοί περιμένουν την έδρα μου”.

Κληθείς να απαντήσει για τα μελλοντικά σχέδιά του τόνισε: “Και τον καιρό που ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγα πως μετεκλογικά δύο θα είναι οι επιλογές: είτε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε μια κυβέρνηση με κορμό ΝΔ. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω με στόχο την πρώτη επιλογή, μια κυβέρνηση με κορμό την κεντροαριστερά. Αλλά αν η Κεντροαριστερά πάει διασπασμένη στις επόμενες εκλογές δεν θα βγει. Δεν έχει μείνει ζωτικός χρόνος, είναι κοντά οι εκλογές. Μόνοι σίγουροι στη νέα Βουλή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Αν με καλέσουν οι ’58’ ασφαλώς και θα πάω να μιλήσω, αφού τους θεωρώ φυσικούς συμμάχους. Όλοι αυτοί της Κεντροαριστεράς πρέπει να κατέβουν σε κοινό μέτωπο. Αν δεν συμβεί αυτό και κατέβουν αυτόνομα θα είναι ολέθριο λάθος…”.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου