Ο αρχηγός ΓΕΣ μετατρέπει ελικόπτερο σε «ιπτάμενο ασθενοφόρο»

Τελευταία ενημέρωση: 2014-01-15, 17:53:44
Ο αρχηγός ΓΕΣ μετατρέπει ελικόπτερο σε «ιπτάμενο ασθενοφόρο»

Εντολή να αναζητηθεί τρόπος ώστε να μετατραπεί το ελικόπτερο μεταφοράς της στρατιωτικής ηγεσίας σε «ιπτάμενο ασθενοφόρο» έδωσε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος.

Την περίοδο αυτή πραγματοποιούνται με εντατικό ρυθμό αεροδιακομιδές ασθενών από τα ελληνικά νησιά προς την Αθήνα με αποτέλεσμα να καταπονούνται κατά πολύ τα μεταγωγικά ελικόπτερα Σινούκ.

Το αποτέλεσμα είναι να καταναλώνονται πολλά καύσιμα και να μειώνεται η διαθεσιμότητά τους καθώς χρειάζονται πιο τακτική συντήρηση η οποία κοστίζει ακριβά.

Βέβαια κανένα κόστος δεν μετράει μπροστά στη σωτηρία της ανθρώπινης ζωής.

Την ίδια ώρα όμως υπάρχει ένα δικινητήριο ελικόπτερο Agusta bell 212 που έχει ως αποστολή τη μεταφορά της ηγεσίας του ΓΕΣ αλλά χρησιμοποιείται σπάνια.

Ο αντιστράτηγος Αθ. Τσέλιος ,όπως, μαθαίνουμε ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάσουν εάν μπορεί να αλλάξει η εσωτερική διαμόρφωση του συγκεκριμένου ελικοπτέρου ώστε να χωρά σε αυτό φορείο.

Το Agusta bell 212 επειδή είναι δικινητήριο και όχι μονοκινητήριο μπορεί να πετά στο Αιγαίο σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Έχει επαρκή αυτονομία για πτήσεις στο Αιγαίο.

Να σημειωθεί ότι ,λόγω έλλειψης , των κατάλληλων πτητικών μέσων πολλές φορές στέλνονται ακόμα και τα μεγάλα μεταγωγικά C-130 για τη μεταφορά ενός και μόνου ασθενή.

newpost.gr

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=