ΕΛΛΑΔΑ

Σούρλας: Είχα επισημάνει τη διαπλοκή στις ένοπλες δυνάμεις εδώ και 10 χρόνια

σούρλας-είχα-επισημάνει-τη-διαπλοκή-σ-502623

Ο Γ. Σούρλας σε ερώτηση δημοσιογράφων αν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε στις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων και τι έπραξε, απάντησε:

«Προ δεκαετίας, είχα επισημάνει τη δράση κυκλωμάτων στις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων μεταξύ άλλων, συγκεκριμένα είχα παρέμβει για την προμήθεια ρευστομηχανικής κλίνης, στο 304 ΠΕΒ.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα που προμηθεύτηκε το 2002, το 304 ΠΕΒ για την αφαίρεση των ελαστικών από μεταλλικά μέρη των ερπυστριών – τροχών, των αρμάτων μάχης με τη μέθοδο της πυρόλυσης.

Προϋπολογίστηκε η αγορά στο ύψος των 2.846.661 ευρώ και το τελικό κόστος ανήλθε στο ποσό των 6.078.829 ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι από ποιοτικούς ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκαν ελαττώματα στην ρευστομηχανική κλίνη και χρειάστηκε να δαπανηθούν επιπλέον 858.317 Ευρώ.

Δηλαδή, στοίχισε περισσότερο από το διπλάσιο του αρχικού κόστους. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, σε απάντηση ερώτησης στη Βουλή στις 21 Νοεμβρίου 2004.

Πέρα από όλα αυτά επισημάνθηκε ότι η προμήθεια του μηχανήματος από το 304 ΠΕΒ έγινε από εταιρεία που εκπροσωπούσε πρώην αξιωματικός, που υπηρετούσε ως διοικητής στο εργοστάσιο αρμάτων.

Δυστυχώς, οι αποκαλύψεις αυτές και πολλές άλλες που έδειχναν δράση κυκλωμάτων δεν βρήκαν καμία απήχηση και τα όσα ελέχθησαν παρέμειναν φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Μετά τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση κυκλωμάτων στις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων μήπως είναι καιρός να ανατρέξουν στην εποχή εκείνη οι αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό επίορκων και διαπλεκομένων;».

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου