ΕΛΛΑΔΑ

Απολογείται για τα εξοπλιστικά ο Ευσταθίου

απολογείται-για-τα-εξοπλιστικά-ο-ευστ-516615

Ενώπιον των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων απολογείται από τις 9 το πρωί ο 83χρονος Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος φέρεται να έδωσε μίζα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα για δύο συμβάσεις εξοπλιστικών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ευσταθίου, τον οποίο κατονόμασε ο κ. Κάντας στην απολογία του, φέρεται να έδωσε μίζα 1,5 εκατ. ευρω για τα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214 και τα αντιαεροπορικά τύπου Astrad, αλλά και 1 εκατ. ευρώ επί κυβέρνησης το 1989 γα την αναβάθμιση των αρμάτων Μ48.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο υπέργηρος επιχειρηματίας είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις αρχές και να κατονομάσει πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Ο Πάνος Ευσταθίου δραστηριοποιείτο από τη δεκαετία του ’80 ως αντιπρόσωπος της Atlas Elektroniks, η οποία είχε αναλάβει να εξοπλίσει τα υποβρύχια με σόναρ στο πλαίσιο της σύμβασης «Ποσειδώνας 2». Επρόκειτο για σύμβαση αναβάθμισης των υποβρυχίων που υπεγράφη το 2002 επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου.

naftemporiki.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου