ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγέλλεται ως παράνομη η “Λευκή Νύχτα” του δήμου Αθηναίων

καταγγέλλεται-ως-παράνομη-η-λευκή-νύ-523840

Παράνομη χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής να μείνουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα έως τις 23:00 του Σαββάτου, στο πλαίσιο της “Λευκής Νύχτας” που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων.

Ο δήμος έχει προαναγγείλει μια νύχτα γιορτής στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα διοργανωθούν συναυλίες και παιχνίδια.

Μέχρι τις 23:00 θα επεκτείνουν το ωράριό τους τα εμπορικά καταστήματα, οι χώροι εστίασης, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι.

“Η “Λευκή Νύχτα” όχι μόνο είναι παράνομη, αλλά είναι και ανήθικη απέναντι στους εμποροϋπαλλήλους”, επισημαίνουν οι υπάλληλοι σε ανακοίνωσή τους.

“Σε πολλά από τα καταστήματα -επιχειρήσεις μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία και μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται έναντι για μεγάλο χρονικό διάστημα”, τονίζει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

“Δε φθάνουν όλα αυτά, τους ζητούν και από πάνω να δουλέψουν σα δούλοι ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για να κάνουν το show τους, πάνω στα κοινωνικά ερείπια μιας πόλης, αστέγων, φτωχών και ανέργων”, προσθέτει η ανακοίνωση, καλώντας τους υπαλλήλους “να μη δεχθούν να δουλέψουν ούτε μια ώρα παραπάνω”, αλλά και τους καταναλωτές “να μην αγοράσουν τίποτε κατά τη διάρκεια της Λευκής Νύχτας”.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου