ΕΛΛΑΔΑ

Λιάπης: Συνταξιούχος είμαι, με έχει αγγίξει και μένα η κρίση

λιάπης-συνταξιούχος-είμαι-με-έχει-αγγ-533998

Εποχούμενος χωρίς να έχει πάνω του δίπλωμα, σε ένα ανασφάλιστο τζιπ 4.200 κυβικών, με πλαστές πινακίδες, φιμέ τζάμια στα παράθυρα και κοτσαδόρο χωρίς ρυμουλκούμενο, συνελήφθη ο Μιχάλης Λιάπης το πρωί της Τρίτης στη Λούτσα.

Διατελέσας υπουργός Μεταφορών από το 2004 έως το 2007 και Πολιτισμού από το 2007 έως το 2009, ο Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη από άνδρες τςη ομάδας ΔΙΑΣ, στη λεωφόρο Αρτέμιδος γύρω στις 11.00 το πρωί, ύστερα από παραβίαση πινακίδας «Stop».

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι πινακίδες του αυτοκινήτου είχαν παραδοθεί ήδη από το 2011.

Στη θέση τους ο πρώην υπουργός είχε τοποθετήσει πλαστές με τον ίδιο αριθμό.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον σταμάτησαν και ύστερα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο πρώην υπουργός οδηγούσε όχημα με πλαστές πινακίδες και χωρίς ασφάλιση.

Ο κ. Λιάπης οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδος, αργότερα στην τροχαία Αγίας Παρασκευής και στις 6.00 το απόγευμα οδηγήθηκε με χειροπέδες ενώπιον του εισαγγελέα

Εξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων και λίγο πριν οδηγηθεί στο γραφείο του Εισαγγελέα, ο υπουργός απέδωσε την «περιπέτειά» του στην…«κακιά ώρα», ενώ για τη χρησιμοποίηση του αυτοκινήτου επικαλέστηκε τον φόβο του να «μην του τελειώσει η μπαταρία», καθώς προετοιμαζίοταν να λείψει για ταξίδι στην Ασία.

Δήλωσε επίσης ότι κατέθσε τον περασμένο Αύγουστο τις πινακίδες του αυτοκινήτου για οικονομικούς λόγους, «για το τεκμήριο», όπως είπε.

Λιάπης: Συνταξιούχος είμαι, με έχει αγγίξει και μένα η κρίση

Δήλωσε μάλιστα «συνταξιούχος»: «Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα, γιατί δεν το κυκλοφορούσα… Ήταν η κακιά η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει».

Ο κ. Λιάπης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί την Παρασκευή.

Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε ποινική δίωξη που αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ επιβλήθηκαν επίσης και τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

Λιάπης: Συνταξιούχος είμαι, με έχει αγγίξει και μένα η κρίση

Από ένα πρόχειρο υπολογισμό, ο πρώην υπουργός επέλεξε να θέσει (τυπικά) σε ακινησία το όχημά του για να απαλλαγεί από:
α. Τέλη κυκλοφορίας 1320 ευρώ
β. Φόρος πολυτελούς διαβίωσης ύψους 2254 ευρώ
γ. Ασφάλιστρα ύψους 600 ευρώ
Σύνολο 4.174 ευρώ

Σύμφωνα πάντως με τη δήλωσή του για το «Πόθεν Εσχες» ο κ. Λιάπης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης 20 ακινήτων και 8 οικοπέδων, ενώ στην κατοχή του δηλώνει πως βρίσκονται τρία ΙΧ αυτοκίνητα.

Λιάπης: Συνταξιούχος είμαι, με έχει αγγίξει και μένα η κρίση

Μεταξύ των ακινήτων που ο κ.Λιάπης έχει ξεκινήσει να αγοράζει από το 1977 είναι δύο ακίνητα στη Μύκονο, δύο στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας και αρκετά άλλα στο Χαλάνδρι και στην Κηφισσιά. Για τα περισσότερα διαθέτει την πλήρη κυριότητα (100%).

Σύμφωνα με τη φορολογική του δήλωση, στα αυτοκίνητα που έχει στην κατοχή του είναι και το τζιπ Volkswagen Touareg, το οποίο συνελήφθη να οδηγεί με πλαστές πινακίδες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να του απαγγελθούν κατηγορίες για πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση.

To αυτοκίνητο του πρώην υπουργού της ΝΔ

To αυτοκίνητο του πρώην υπουργού της ΝΔ

Στη θέση του κυβισμού πάντως εμφανίζεται να έχει δηλώσει ότι είναι μεταχειρισμένο, με έτος κτήσης του 2009.

Ο κ. Λιάπης εμφανίζεται, επίσης, να έχει εισόδημα 109.223 ευρώ, ενώ η σύζυγός του έχει εισόδημα 29.250 ευρώ.

Σχετικά άρθρα:

Με ανασφάλιστο τζιπ και πλαστές πινακίδες συνελήφθη ο Μ. Λιάπης

Πρόστιμα τουλάχιστον 1.300 ευρώ αντιμετωπίζει ο Μ. Λιάπης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου