ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις συλλήψεις για τις μολότοφ στο Α.Τ. Εξαρχείων

τρεις-συλλήψεις-για-τις-μολότοφ-στο-α-τ-537744

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά την επίθεση με μολότοφ που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., χθες το βράδυ αστυνομικοί μετά από καταδίωξη, συνέλαβαν δύο άτομα, ηλικίας 18 και 20 ετών, οι οποίοι λίγο πριν συμμετείχαν σε ομάδα 20 περίπου ατόμων, που έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προσέγγισαν το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και έριξαν φωτοβολίδες και μολότοφ στην πρόσοψη και στον περιβάλλοντα χώρο.

Προκλήθηκαν φθορές σε ένα υπηρεσιακό όχημα και μία ιδιωτική μοτοσυκλέτα.

Λίγο αργότερα αστυνομικοί της Ομάδας Δ.Ε.Λ.Τ.Α. συνέλαβαν 26χρονο ημεδαπό, που συμμετείχε σε ομάδα 30 περίπου ατόμων, τα οποία προξένησαν εμπρησμό με ρίψη μολότοφ σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Θεμιστοκλέους και επιτέθηκαν με πέτρες στους αστυνομικούς, που έσπευσαν στο σημείο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ποινική δικογραφία για – τα κατά περίπτωση – αδικήματα των παραβάσεων σχετικών με τις εκρηκτικές ύλες, του εμπρησμού, της έκρηξης, της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και για παράβαση των νόμων «περί όπλων» και «περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών».

Συνολικά, από την περιοχή των Εξαρχείων προσήχθησαν 85 άτομα, εκ των οποίων ένας συνελήφθη γιατί κατείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 86 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου