ΕΛΛΑΔΑ

Χάνει το σπίτι της η οικογένεια του φοιτητή που «έσβησε» στη Λ’ Άκουιλα

χάνει-το-σπίτι-της-η-οικογένεια-του-φοι-539110

Τον Απρίλιο του 2009, στον φονικό σεισμό της Ιταλίας, η οικογένεια Κουφωλιά, θρήνησε ένα από τα δύο της παιδιά. Τον 28χρονο Βασίλη Κουφωλιά, που σπούδαζε στην Άκουιλα και χάθηκε στα συντρίμμια.

Σήμερα, η ίδια τραγική οικογένεια, χάνει το σπίτι της για ένα δάνειο 20.000 ευρώ, που πάρθηκε για να αντιμετωπιστεί ο σοβαρότατος τραυματισμός της αδελφής του Βασίλη, στον ίδιο σεισμό.

«Όταν ήρθε η Διονύσια στην Ελλάδα και για 23 μήνες δεν περπατούσε, γιατί είχε τραυματιστεί στην σπονδυλική στήλη. Έκανε μία πρώτη επέμβαση το 2009 και το 2010 πήραμε το δάνειο για να γίνει η δεύτερη. Για δύο χρόνια δίναμε κανονικά τις δόσεις και είχαμε αποπληρώσει περίπου 8.000-9.000 ευρώ. Προέκυψαν όμως τα προβλήματα στα ναυπηγεία, όπου δουλεύει ο σύζυγος και γι’ αυτό ζητήσαμε από την τράπεζα να παγώσει τις δόσεις για δύο χρόνια. Δεν ήθελαν ούτε να το ακούσουν», λέει στο newpost η τραγική μητέρα, Άννα Κουφωλιά.

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γονιών, να σηκώσουν τον αβάσταχτο πόνο της απώλειας ενός παιδιού και ταυτόχρονα να ανταπεξέρχονται στις υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις της θεραπείας της 28χρονης σήμερα Διονυσίας, η χαριστική βολή ήρθε πριν από μερικές ημέρες.

Η διαταγή πληρωμής που εκδόθηκε έχει καταστήσει απαιτητό το ποσό των 23.741 ευρώ, που συμπεριλαμβάνει τόκους, με την απειλή της κατάσχεσης του σπιτιού, όπου μένει η οικογένεια και αποτελεί την α’ κατοικία τους.

«Ζητάνε και την συνδρομή της αστυνομίας, λες και είμαστε εγκληματίες», καταλήγει πικραμένη η Άννα Κουφωλιά, που δεν έχει ολοκληρώσει την αφήγηση για τα οικονομικά προβλήματα.

«Έχουμε και δεύτερο μέτωπο με το ΚΑΤ», λέει η ίδια, καθώς «το νοσοκομείο ζητάει την καταβολή σχεδόν 3.000 ευρώ για τα νοσήλια της Διονυσίας από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2009, παρότι η ίδια ήταν ασφαλισμένη στο ΙΚΑ, ως προστατευόμενο μέλος του πατέρα της».

Έκκληση για βοήθεια

Η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λυδία Μουζάκα – Ιωαννίδου, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας, απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

«Επειδή φοβάμαι πολύ τους σεισμούς, ενδιαφέρθηκα για την περίπτωση και τους επισκέφθηκα και σαν γιατρός. Η κοπέλα δεν μου άφηνε το χέρι. Είχε χάσει τον αδελφό της από μια τραγική σύμπτωση, γιατί εκείνο το βράδυ άλλαξαν κρεβάτια», περιγράφει στο newpost η κα Μουζάκα, που όλο αυτό το διάστημα έχει ζήσει από κοντά τον αγώνα της οικογένειας Κουφωλιά.

«Ζητάμε να ενώσουμε όσοι περισσότεροι τις δυνάμεις μας καταθέτοντας έστω και 1 ευρώ ο καθένας μας στην Τράπεζα Πειραιώς (Αρ. Λογαριασμού 5055048294119. Δικαιούχοι Κουφωλιάς Γιώργος, Κουφωλιά Άννα), σε μια προσπάθεια να αποτρέψουμε να βρεθεί η οικογένεια Κουφωλιά στον δρόμο μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά», αναφέρει η ανακοίνωση, που εκδόθηκε με πρωτοβουλία της καθηγήτριας και μιας ομάδας ατόμων, που γνωρίζουν την οικογένεια και πιστεύουν στο αίσθημα αλληλεγγύης των Ελλήνων.

newpost.gr/

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου