ΕΛΛΑΔΑ

Αθώοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για την επίθεση στα γραφεία της ΧΑ

αθώοι-οι-οπαδοί-του-παοκ-για-την-επίθεσ-547190

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι 46 οπαδοί του ΠΑΟΚ που κατηγορήθηκαν ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο επιτέθηκαν με πέτρες και κροτίδες στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση συμπαράστασης οπαδών του ΠΑΟΚ έξω από τα δικαστήρια τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τη σύλληψη 46 οπαδών για επίθεση σε γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Το περιστατικό συνδέθηκε με την ’κόντρα’ που είχε ξεσπάσει εκείνο το διάστημα ανάμεσα σε οργανωμένους συνδέσμους του «Δικεφάλου του Βορρά» και της Χρυσής Αυγής, ύστερα από φωτογραφία που «ανέβασε» ο Αλβανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Έργκους Κάτσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία εμφανιζόταν να φοράει μπλούζα που έφερε το σήμα του UCK.

Οι κατηγορούμενοι οπαδοί, απολογούμενοι, αρνήθηκαν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων, οι οποίες τους καταλογίζονταν. «Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία» ισχυρίστηκαν, κάνοντας επίκληση στα ιδεώδη που πρεσβεύει ο ΠΑΟΚ ως προσφυγικό σωματείο.

Απαλλακτική ήταν και η πρόταση που απηύθυνε προς το δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου