ΕΛΛΑΔΑ

ΓΕΣ: Δεν βασανίζονται σκυλιά στα στρατόπεδα

γεσ-δεν-βασανίζονται-σκυλιά-στα-στρατ-553228

Έντονα ενοχλημένο εμφανίζεται το ΓΕΣ από δημοσιεύματα σε ορισμένα sites όπου υποστηρίζεται ότι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα βασανίζονται τα αδέσποτα σκυλιά από ένστολους(!).

Μόλις βγήκε στο διαδίκτυο η συγκεκριμένη φωτογραφία με το σκυλάκι να είναι σε άθλια κατάσταση και να “ενοχοποιούνται” οι αξιωματικοί ξεκίνησε αμέσως η έρευνα.

Από ότι διαπιστώθηκε δεν έχει δώσει κανείς αξιωματικός εντολή να βασανίζονται τα αδέσποτα που κυκλοφορούν εντός του Κέντρου, ούτε να μην ταΐζονται. Για λόγους υγείας έγινε η σύσταση στους εφέδρους να μην τους δίνουν τροφή εντός των θαλάμων στους οποίους κοιμούνται οι οπλίτες. Το σκυλί που φαίνεται στη φωτογραφία είναι άρρωστο.

Ο διοικητής της μονάδας έχει καλέσει όλες τις φιλοζωικές εταιρίες αλλά και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προκειμένου να θεραπευτούν όσα είναι άρρωστα και να τους γίνει στείρωση. Δυστυχώς όλες οι φιλοζωικές εταιρίες απάντησαν αρνητικά λόγω έλλειψης χρημάτων.

Τα αδέσποτα σκυλιά αποτελούν εδώ πάρα πολλά χρόνια εφιάλτη για όλες τις στρατιωτικές μονάδες. Σε όλα τα στρατόπεδα τα αδέσποτα είναι δεκάδες σε άγρια κατάσταση και αποτελεί ένα συνεχή κίνδυνο για το προσωπικό. Κινδυνεύουν οι φαντάροι αλλά και οι αξιωματικοί 24ωρες το εικοσιτετράωρο.

Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια “φυλάνε ” σκοπιά μαζί με τον σκοπό και τα περιποιούνται οι έφεδροι, χωρίς καμία απαγόρευση από τους ανωτέρους τους, λένε από το ΓΕΣ.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου